banner

Başbakan Erdoğan’dan imam hatip çıkışı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezuniyet Töreni’nde "Onlar, bu okullardan sadece imam, müezzin yetişsin istiyorlar. Onlar, bu okullardan sadece gassal, cenaze yıkayıcısı yetişsin istiyorlar.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Cezaevinden, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yazdığı mektupla ilgili hazırlanan videonun gösterilmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın duygulandığı gözlendi.

Bugün mezun olan gençleri tebrik ettiğini ve başarılar dilediğini kaydeden Erdoğan, "Gelecekleri aydınlık olsun. Rabbim gönüllerindekini kendilerine lütfetsin. Bu genç kardeşlerimin anne babalarını, velilerini, genç kardeşlerimin en iyi eğitimi alması için ömrünü vakfedenleri, imam hatip sevdalılarını selamlıyor, hepsine saygılarımı sunuyorum" dedi.

"İmam hatiplerin kapısına kilit vurmalarının sebebi Kartal İmam Hatip Lisesi'dir"

"Burada, dilimin ucuna gelen ama bugüne kadar sabırla tuttuğum, söylemeyi sabırla ertelediğim bir tespitimi de sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"28 Şubat sürecinde, Türkiye genelinde imam hatiplerin kapısına kilit vurulmasının en önemli sebeplerinden biri, anneler babalar, gençler inanın, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesidir. 1994... Öğrenci Yerleştirme Sınavı'nda, milletvekili arkadaşım Feyzullah Kıyıklık'ın evladı Mustafa Önder Kıyıklık kardeşim, fen-matematik alanında tüm soruları doğru cevaplıyor ve Türkiye birincisi oluyor. 'Tesadüf' diyorlar, çamur atıyorlar, iftira atıyor, itham ediyorlar ama 1995'te, bu kez, Selçuk Şimşek yavrumuz sosyal bilimlerde Türkiye birincisi, Türkçe–sosyalde ise Türkiye ikincisi oluyor. 1996'da, bu kez Selim Tuzci kardeşimiz, evladımız Türkiye birincisi oluyor. 1997'de, Mehmet Sarımermer kardeşim Türkiye dördüncüsü oluyor. İşte, Kartal Anadolu İmam Hatip'in, diğer imam hatip okullarının bu muhteşem başarısı, birilerini o zaman çok ama çok ciddi şekilde tedirgin ediyor."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar, bu okullardan sadece imam, müezzin yetişsin istiyorlar. Onlar, bu okullardan sadece gassal, cenaze yıkayıcısı yetişsin istiyorlar. Çünkü aynı şeyi bize söylüyorlardı. 'Başka iş mi yok, cenaze mi yıkayacaksın?', böyle diyorlardı. Onlar, kapıcının çocuğu kapıcı, işçinin çocuğu işçi, yoksulun çocuğu yoksul kalsın istiyorlardı.

Milli değerleri, manevi değerleri öğrenmiş, özümsemiş, teoriyle pratiği, fikirle aksiyonu birleştirmiş, dürüst, vatansever çocukların yetişmesi işlerine gelmiyordu. Yoksulun çocuğunun kaymakam, vali, milletvekili, bakan, başbakan olması işlerine gelmiyordu. Hem Kur'an bilen, hem Peygamberine hürmet gösteren, Peygamberini tanıyan, hem tarihini, hem medeniyetini tanıyan çocukların, bilimde, sanatta, siyasette, idarede bir yerlere gelmelerini hazmedemiyorlar. Bugün de aynı.

Bugün de hazmedemiyorlar. İşte, Kartal Anadolu İmam Hatip'in, diğer imam hatip okullarının bu başarısını görüyor, çarkın bozulacağından, kurdukları sistemin çökeceğinden, sırça saraylarının başlarına yıkılacağından korkuyor, gidiyor, 28 Şubat'ta imam hatip okullarının kapısına kilit vuruyorlar. Binaların kapısına kilit vurursunuz ama gönüllere, kalplere, yüreklere kilit vuramazsınız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.