banner

Zaman Gazetesi Anadolu Ajansı’ndan ayrıldı




Türkiye’nin en yüksek tiraja sahip gazetelerinden olan Zaman Gazetesi, bugünden itibaren Anadolu Ajansı aboneliğini iptal ettiğini bildirdi. Gazete, artık AA’dan haber almayacağını şu bildiriyle açıkladı.

Zaman Gazetesi bugünden itibaren Anadolu Ajansı’yla olan ilişkisini bitirdi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı imzasıyla yayınlanan bildiride, Ajansın abonelerinden ‘özel haber ‘ başlığı altında ekstra ücret alması ve devlet ajansı olması özelliğini kullanarak diğer ajanslarla görüntü ve haber paylaşmadığı ve ajansları engellediği iddia edildi.

Zaman Gazetesi’nin bildirisi

Epey bir zamandır Anadolu Ajansı (AA) ile Türk medyasının problemi var. Yalnız ne hikmetse kimse ajansı karşısına almak istemiyor. Ajansın bazı yanlış uygulamalarından herkes şikâyetçi; ama düzelir diye bekleşiyor insanlar. Mesela kendisine hâlihazırda abone olan gazetelerden “özel haber” adı altında ekstra para talep ediyor ajans. Özel haber de, “özel” olsa bari. Ekstra ödeme yapan herkese servis edilen haber, “özel” olma vasfını kaybetmez mi? Bunu söyleyince bozuluyor AA yönetimi. Üstelik “özel” denilen şeylerin kısmı azamı devlet imkânları ile yapılan kamu haberleri. Böyle bir haksızlığa razı olmak mümkün değil.

Devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.