banner

İlköğretim öğrencilerinden yaratıcı tasarımlar




Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile çocuklara yönelik tasarım atölyesi çalışmalarının ikincisini gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan çocuklar, endüstriyel tasarımcılar eşliğinde, dinledikleri müziklerde yer alan ritimlerden yola çıkarak aksesuar tasarladılar.

Etkinlik çocukların müzik ve ritim duygularını boyalarla kâğıda aktarmasıyla görselleştirerek, çocukların yaratıcılığını geliştirmek ve onlara ilk tasarım deneyimlerini yaşatmak ana fikriyle gerçekleştirildi. 23 Mart 2012 Cuma günü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde, ETMK üyesi endüstriyel tasarımcılar Burcu Büyükünal, Pınar Azizoğlu ve Sevin Coşkun tarafından yürütülen tasarım atölyesiyle çocukların endüstriyel tasarım hakkında bilgi sahibi olmaları ve tasarım konusunda öncül bir farkındalık geliştirmeleri amaçlandı. Atölye çalışmasına Şehit Öğretmen Neşe Alten İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden 32 çocuk katıldı.

Çocuk Atölyesi Etkinlikleri ile çocuklara tasarım becerisi kazandırılması, mesleki gelişimlerinde tasarım olgusunun yerleştirilmesi, özgüvenlerinin ve estetik anlayışlarının geliştirilmesi, üretken bireyler olarak endüstriyel tasarım olgusunun çocuklara öğretilmesi hedefleniyor.

Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı, ‘Çocuk Atölyesi Etkinlikleri’, İstanbul Kalkınma Ajansı ‘2010 yılı Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında desteklenen “Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi” projesinin önemli bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.