banner

Liseliler kapı kapı dolaşıp kan topluyor




Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin öğrencileri, daha fazla kan bağışçısına ulaşabilmek için sokak sokak, ev ev dolaşıyor. Kampanyaya okuldan mezun olan öğrenciler de destek veriyor.

Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu yol dördüncüsünü gerçekleştirdikleri “kan bağışı” kampanyası kapsamında yollara düştü. Okulun öğrenci ve öğretmenleri, daha fazla insana ulaşabilmek amacıyla sokak sokak, ev ev dolaşarak bağışçı arıyor.

Okulun izik öğretmeni Birsen İpek, öğrencilerde kan verme bilincinin gelişmesi ve Türkiye’nin kan bağışı sorununun çözümüne katkıda bulunmak için beş öğretmen arkadaşıyla birlikte bu kampanyayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Mezunlar da geliyor

Öğrencilerin kampanyaya yoğun katılım gösterdiğini ifade eden İpek, “Öğrencilerimiz mahallemezi sokak sokak dolaşarak hazırladığımız broşürleri dağıtıyor. Kan bağışçısı toplamak için seferber oluyor. 4 yıldır yürüttüğümüz kampanyaya ilgi her geçen yıl biraz daha artıyor. Kan vermek için mezun öğrencilerimiz dahi geliyor” dedi.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kan Bağışı Kazanımı Birim Yöneticisi Metin Kalender ise, “Lise öğrencileri birçok kurumun dahi üstesinden gelemediği güzel bir kampanyaya imza atıyor. Öğrenciler etrafta ne kadar cami, dükkan ve esnaf varsa hepsini dolaşarak kampanya hakkında bilgi veriyorlar” diye konuştu.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.