banner

Öğrenciler Kudüs için yarışacak




Mirasımız Derneği, İstanbul Milli EğitimMüdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle öğrenciler için düzenlenen "Kudüs'ten Dökülen Mısralar" ve "İlk Kıblemizi Çiziyoruz" yarışmalarının başvuruları başladı.

mirasimiz_dernegiMirasımız Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, liseli öğrencileri için düzenlenen "Kudüs'e Dökülen Mısralar" şiir yarışmasının jürisinde "Kudüs Şairi" olarak anılan Nuri Pakdil, Osman Sarı, Nurullah Genç, İbrahim Tenekeci ve İsmail Kılıçarslan gibi isimler yer alıyor. Dereceye girecek öğrencilerden birinciye bin 500, ikinciye bin, üçüncüye ise 500 TL değerinde hediye çeki verilecek. Öğrenciler ayrıca Kudüs'e götürülecek.

"İlk Kıblemizi Çiziyoruz" temasıyla ortaokul öğrencilere yönelik resim yarışması jürisinde ise usta çizer Hasan Aycın, Şafak Tavkul, Turan Dertli, Yıldırım İnce ve Numan Küçük bulunuyor. Yarışmada birinci bin, ikinci 750, üçüncü ise 500 TL değerinde hediye çeki almaya hak kazanacak.

Detaylı bilgilerinin derneğin "mirasimiz.org.tr" internet adresinden görülebileceği her iki yarışmanın başvuruları 29 Şubat'ta sona erecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Mirasımız Derneği Genel Başkan Muhammet Demirci,"Bu yarışmalarla gençlerin Aksa’ya ilgi duymasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda yaptığımız çalışmaların geri dönüşlerinin olumlu olması motivasyonumuzu arttırıyor. Yarışmalarda bizimle birlikte olan İstanbul Milli EğitimMüdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.