banner

Çocuklar da bilim merkezlerinde deney yapabilecek




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Türkiye'de bilim merkezlerinde çocukların uygulayabilecekleri, deneyebilecekleri, test edebilecekleri mekanizmalar ve turlar oluşturuyoruz." dedi.

 

fikri_isik_bilimBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ABD'deki programı kapsamında Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı’nın ardından Chicago Bilim ve Sanayi Müzesi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezen Işık, burada sergilenen objeleri inceledi ve tarihsel gelişimleri hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Işık, ABD’nin bilim ve teknolojide ciddi bir birikimi olduğunu söyledi. Işık, Türkiye’de de sergilenebilecek şeyler olduğunu ancak bu noktada müzeden ziyade yaşayan merkezler kurmayı hedeflediklerini vurguladı.
Bu kapsamda Türkiye'de bilim merkezlerinde çocukların uygulayabilecekleri, deneyebilecekleri, test edebilecekleri mekanizmalar ve turlar oluşturduklarını belirten Işık, “Sanayiye yönelik farklı farklı müzelerimiz var ama önceliğimiz bilim merkezleri. Bilim merkezlerini dokunulan, tecrübe edinilen, özellikle çocuk ve gençlerde bilime merakı arttıran düzeneklerle yaşayan merkezler haline getiriyoruz” diye konuştu.
Chicago Bilim ve Sanayi Müzesi'ndeki kalabalığa dikkati çeken Işık, Türkiye'de ailelerin çocuklarını daha sık bilim merkezlerine götürmeleri konusunda çağrıda bulundu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.