banner

Liseli mucitler yarışıyor




Uluslararası bilim dünyasında Türkiye patentli projelerin sayısını arttırmak amacıyla yapılan proje yarışmasında liseliler yarışıyor.

liseli mucitler yarışıyor

Fizik, kimya ve biyoloji alanında geleceğin bilim adamları projeler üretti. Liseli mucitler bu yıl da MEF Eğitim Kurumları'nın 21.'sini düzenlediği yarışmada projelerini sergiledi. Yarışmaya 29 ülkeden toplam 30 konuk proje, Türkiye'den ise 62 proje katıldı. Yarışmaya kokulu printer'dan karideslerle topraktaki atığı temizlemeye, deniz kabuklarından antibakteriyal kumaş üretimine kadar birçok buluş yer aldı. MEF Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, geleceğin bilim adamlarının önünü açamak istediklerini belirterek, "Türkiye'deki fen öğrenimini desteklemek istiyoruz. Bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara olan ilgisini arttırmak istiyoruz. Yeteneklerini göstermek isteyen liseliler fizik, kimya ve biyoloji dallarında yarışıyor. Onlar yarının bilim adamları olacak" dedi.

MEF Araştırma Projeleri etkinliğine katılan liseliler, ürettiklerini sanayide uygulama şansı yakalıyor. 20 yılda ortaya çıkan birçok proje doğrudan toplumun yararına uygulama ve üretim şansı buldu.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.