banner

Eşinin vasiyeti üzerine anaokulu yaptıracak




Yaklaşık 2 yıl önce kaybettiği eşinin vasiyetini yerine getirmek isteyen 82 yaşındaki Gülsüm Şimşek, Kepez ilçesine anaokulu yaptırma kararı aldı.

vasiyet anaokuluAntalya'da 82 yaşındaki Gülsüm Şimşek, iki yıl önce kaybettiği eşinin vasiyetini yerine getirmek amacıyla Kepez ilçesine anaokulu yaptıracak.

Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Toros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine yapılacak 8 derslikli Gülsüm-Ahmet Şimşek Anaokulu için Antalya Valiliğinde protokol imzalandı.

Vali Muammer Türker, ramazan ayının ikinci gününde hayırlı bir işe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Daha önce Muratpaşa ilçesine 4 derslikli bir anaokulu kazandıran çiftin, şimdi de Kepez ilçesine bir anaokulu yaptıracağını anlatan Türker, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Antalya'da son 12 yılda yapılan hayırseverlerin katkısı devletin katkısına ulaşmış durumda. Antalya olarak eğitim kurumlarının hayırseverler tarafından yapılması noktasında şanslı bir kentiz" dedi.

Vali Türker, eğitim alanının dışında sağlık ve spor tesisleri gibi alanlarda da yardımseverlerin katkısını gördüklerini belirtti. Hayırseverlerin takdir edilecek örnek bir davranış sergilediklerine işaret eden Türker, okulun çocuklara ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Vasiyeti yerine getiriliyor

Rahatsız olduğu için törene katılamayan Gülsüm Şimşek'in yerine oğlu Mustafa Şimşek, protokolü imzaladı.

Babasının hayatını kaybetmeden önce annesi ve kendisinin ismini taşıyacak bir sağlık ocağı ya da okul yaptırmalarını vasiyet ettiğini anlatan Şimşek, "Babam vefat edince annem, babamın isteğini yerine getirme kararı aldı. Ben de bir gün bu şekilde eğitime katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.