banner

Özel okullar nasıl öğrenci alacak?




Özel okullar 2014’te nasıl öğrenci alacak? İşte cevabı…

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, binlerce öğrencinin merakla beklediği yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi’ni basın toplantısıyla açıkladı.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, “Özel okullar son 5 yıldır Bakanlığın yaptığı sınavlarla öğrenci alıyor. Bundan sonra da böyle olması düşünülüyor. Başka bir sınava imkan verilmeyecek” dedi.

Yeni sistemin tanıtıldığı basın toplantısında Bakan Avcı’ya, Galatasaray, Kabataş gibi önemli liseler ile özel okulların nasıl öğrenci alacağı konusu soruldu. Bakan Avcı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük’ün cevaplamasını istedi. Küçük ise, özel okulların nasıl öğrenci alacağını şöyle açıkladı:

“2008 yılından itibaren böyle bir uygulama yok. Bakanlığın uyguladığı SBS’ye göre son 5 yıldır öğrenci alıyor, özel okullar. Fakat Bakanlığın yaptığı 500’lü puanlama sistemi yerine başka bir puanlama ile öğrenci alıyorlar. Bundan sonra da böyle olması düşünülüyor. Ek bir sınav verilmeyecek, Bakanlığın yaptığı sınav sonucunda almak isterlerse buna imkan tanınacak. Ayrı bir sınava imkan verilmeyecek.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.