banner

Bahçeşehir Kolejinden Dijital Okul Projesi




Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu iPad Projesi kapsamında “Dünya Öğrencilerini” yetiştirmek için Türkiye’de dev bir eğitim projesini hayata geçirdi.

Bahçeşehir Kolejinden Dijital Okul ProjesiTürkiye’nin 7 bölgesinde 25 il ve 6 ilçede 99 okul ve 47 kampüsü ile eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu iPad Projesi kapsamında, 21. Yüzyıl yetkinlikleri ile donatılmış “Dünya Öğrencilerini” yetiştirmek için Türkiye’de dev bir eğitim projesini hayata geçirdi.

Bahçeşehir Koleji eğitmenleri, günümüz dijital çağında, öğrencilere geleneksel eğitim yöntemleri dışında, teknolojik yöntemlerle de eğitim verilmesi gerektiğini, teknolojinin her geçen gün değişmesi ile birlikte öğrencilerin bilgi arama ve işleme şekillerinin de değiştiğini belirtiyor.

Bahçeşehir Koleji, Dijital Okul projesinde, öğrencilerin var olan dijital dünyadan en verimli şekilde faydalanmalarını sağlarken, derslere olan ilgi ve motivasyonlarını arttırmayı da amaçlıyor.

Dijital Okul projesi, öğrencilerin başarısının okuma, yazma ve matematik becerilerinden farklı, yeni becerilerin de öğrenilmesiyle kazanıldığı göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Projede öğrencilerin neyi, nerede ve nasıl öğrendiğine odaklanılmaktadır.

Yapılan araştırmalarda, çağımızda öğrencilerin ekrandan ve akrandan öğrenmekte olduğu sonucunu referans alınarak başlatılan Dijital Okul Projesinin, eğitim-öğretimin kalitesini kuşkusuz arttıracağı belirtmektedir.

Anaokulu, 1. ve 5. sınıflarda başlatılan Dijital Okul projesinden, Bahçeşehir Koleji kampüslerine kurulan iPad istasyonları sayesinde tüm öğrenciler faydalanmaktadır. Bahçeşehir Koleji Eğitim Teknoloji Profili içerisinde BT departmanları, Danışma Programları ile Türkiye’deki tüm kampüslerde aynı kalitede eğitim sağlamaktadır.

Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, İngilizce ve tüm seçmeli derslerin aktif bir şekilde kullanılması için hazırlanan dijital içerikler, tüm ders kazanımları ile eşleştirilerek müfredat içerisinde yer almaktadır.

Eğitim odaklı birçok uygulamanın yanında, Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan iBooks’lar (Dijital Etkileşimli Kitaplar) sayesinde öğrenciler ders kitaplarını iPad’lerinde daha interaktif ve etkileşimli olarak işleyebilecekler.

iBooks’ların içerisinde yer alan 3D görüntüler, videolar, fotoğraf galerileri, sunum ve kullanılan birçok etkileşimli görseller sayesinde daha eğlenceli ve öğretici kitaplar oluşturulmuştur.

Dijital Okul Projesi kapsamında Bahçeşehir Koleji öğrencilerine toplamda 5000 adet iPad dağıtıldı. Ayrıca Bahçeşehir Koleji’nin 1200 öğretmenine,  12  APD (Apple Professional Developer) öğretmenimiz tarafından hizmet içi  eğitimler verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.