banner

Avrupa Eğitim Vakfı’nın gücü katlanarak büyüyor




Kurulduğu günden bu yana eğitime ve topluma hizmet etmeyi kurumsal varoluş vizyonunu edinen, 2001 yılında Talip Emiroğlu tarafından Avrupa Eğitim Vakfı, eğitimin, toplumun geleceği, temeli ve harcı olduğu inancıyla faaliyetlerine devam ediyor. Geleceğe daha kalıcı ve güçlü projelerle hazırlandıklarını söyleyen Prof. Dr. Adil Çağlar, “Bu projelerin tacı Avrupa Üniversitesi olacaktır” diyor.

“Avrupa Eğitim Vakfı Avrupa Koleji Okulları ile birlikte okullarda eğitim gören çocuk ve gençleri sosyal sorumluluk bilinciyle geleceğe hazırlıyor” diyen Avrupa Meslek Yüksekokulu Müdürü Adil Çağlar, “Vakıf, bu amacı gerçekleştirmeye yönelik projelere destek veriyor. Bu projelerden bazıları Mavi Kapak Projesi, Birlikte Varız Birlikte Mutluyuz Projesi ve Eko Okul projesidir. Avrupa Eğitim Vakfı, eğitimi, toplumun ve insanlığın harcı olarak görmektedir. Toplumsal ve bireysel başarı ve mutluluğun temelinde eğitimin önemli bir payı olduğunun bilincindedir. Bu nedenle varlık nedenini bu bilince dayandırmıştır. Geleceğe daha kalıcı ve güçlü projelerle hazırlanmaktadır. Bu projelerin tacı Avrupa Üniversitesi olacaktır” ifadelerini kullanıyor.

EĞİTİMDEN ALDIĞI GÜCÜ EĞİTİME HARCIYOR

Eğitimden aldığı gücü eğitime ve insanlığa harcayan Avrupa Eğitim Vakfı hızla büyüyen eğitim vakıfları arasında yerini alıyor. Adil Çağlar, vakfın amaçlarını kısaca şöyle özetliyor: “Çağın ihtiyaçlarına uygun yeterlilikte eğitim almış bireyler yetiştirmek; yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere tüm öğrencilere yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerinde mali destek sağlamak; bilimsel araştırmalar yaptırmak ve bu konudaki yayınlara destek vermek; seminer ve toplantılar düzenlemek; kültür ve sanatın gelişmesi amacıyla çalışmalar yapmak.”

Ayrıca bu amaçlar doğrultusunda 4 farklı alanda hizmetler sunduklarını belirten Adil Çağlar, vakfın yaptığı hizmetler hakkında şunları aktardı;

Fiziki Hizmetler: Avrupa Eğitim Vakfı, TOGEMDER ile anaokulları yapım projeleri gerçekleştirmiştir. Üsküdar, Zeytinburnu ve Arnavutköy bölgelerinde üç anaokulu yaptırılmış ve bu okulların fiziki ve teknolojik donanımı sağlanmıştır. Ayrıca Erken Tanı Erken Hayat Projesi çerçevesinde 1 zihinsel engelliler okulu yaptırma protokolü imzalanmıştır.

Eğitim Hizmetleri:  Faaliyet gösterdiği Zeytinburnu bölgesinin eğitim yöneticileri, belediyesi ve eğitim önderleriyle bir araya gelerek çevrede öğretmenlerin velilerin ve öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Özellikle Haziran ve Eylül dönemlerinde okullarımızda ve Meslek Yüksekokulumuzda çalışan eğitim uzmanları öğretmenlere hizmet içi eğitim hizmeti sağlamaktadır. Bu uygulama kurumsallaşmıştır. Bu bölgede yapılan eğitim çalışmaları program geliştirme, öğretim yöntem ve teknikleri değerler eğitimi, eğitimde rehberlik hizmetleri ve öğretmenlerin teknoloji kullanma becerisini geliştirme alanlarına odaklanmıştır.

Akademik Nitelikli Projeler: Avrupa Eğitim Vakfı altı adet uluslararası kongre düzenlemiştir. Kongrelerin yılları ve konuları aşağıdadır:

•             Eğitim kongresi (2003): Avrupa ile Entegrasyon sürecinde Türkiye’de Almanca Eğitimi

•             Eğitim kongresi (2004): Erken Yaşta Yabancı Dil Öğretimi

•             Eğitim Kongresi (2005): Türkiye’de Meslek Dili Olarak Almanca Öğretimi

•             Eğitim Kongresi (2006): Çok Kültürlü Dünyada Erken Çocukluk Eğitimi

•             Eğitim Kongresi (2007): İlköğretimden Ortaöğretime Geçiş: Yöneltme, Sınavlar ve Uluslararası Uygulamalar

•             Eğitim Kongresi (2008): 3-12 Yaş Çocuklarında Matematiksel Düşünce Eğitim

•             İstanbul’da Çocuk Sesleri: İstanbul’da Okul Öncesi Eğitiminin Gerçekleştirilmesi Çalıştayı (Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte)

•             2023 Perspektifinde uluslararası okul öncesi eğitim sempozyumu (Marmara Üniversitesi ile birlikte): 9. Sağlıklı Toplum Sağlıklı Gelecek Projesi (TOGEMDER ile birlikte)

Öğrencilere Destek Projeleri: Avrupa Eğitim Vakfı her yıl devlet okullarında ve üniversitelerinde eğitim gören 30 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciye burs vermektedir. Avrupa Eğitim Vakfına bağlı okullarda yılda 11 milyon TL’yi bulan öğrenci bursu verilmektedir. Avrupa Eğitim Vakfının kurmuş olduğu Avrupa Meslek Yüksekokulu,  öğrencilerine yılda 1 milyon TL’ ye varan burs verilmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.