banner

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 50 yaşında




50. kuruluş yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları’nın güçlü birikimi ve kurum kültürüyle 50 yılda kıvılcımdan meşaleye dönüştüğünü belirten Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, evrensel vizyonuyla geleceğe yön verecek üstün donanımlı ve çok yönlü öğrenciler yetiştirmeyi öncelikli hedef olarak belirleyen okullarının Gaziantep’in dünyaya açılan penceresi konumunda olduğunu söyledi.

Gaziantep halkının desteğiyle 1963 yılında merhum sanayici ve iş adamı Cemil Alevli önderliğinde bir eğitim kıvılcımı olarak kurulan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, 50. kuruluş yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. Güçlü birikimi ve kurum kültürüyle 50 yılda kıvılcımdan meşaleye dönüşen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları anaokulu, ilkokul, ortaokul, Fen Lisesi, Anadolu lisesi ve Uluslararası Bakalorya Programı aday okulu Cemil Alevli Koleji ile ilkeli ve çağdaş eğitimde öncülük yapıyor. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, evrensel vizyonuyla geleceğe yön verecek üstün donanımlı ve çok yönlü öğrenciler yetiştirmeyi öncelikli hedef olarak belirleyen okullarının Gaziantep’in dünyaya açılan penceresi konumunda olduğunu söyledi. Ersoy, karşılıklı sevgi ve saygının egemen olduğu güvenli bir ortamda, ileri teknoloji kullanımıyla ideal eğitim uygulamaları sunan GKV Özel Okulları’nın “Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır” anlayışı ve gerçek bir takım dayanışmasıyla yıllardır başarıdan başarıya koştuğunu ifade ederek, “Dinamik ve uzman eğitim kadromuzla deneyim ve profesyonelliği bütünleştirip, kendimizi sürekli yenileyerek kalite standardımızı artırmaya özen gösteriyoruz” dedi.

GAZİANTEP’İN EN ÇOK TERCİH EDİLEN

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMU OLDU

Başarılarıyla Gaziantep’in en çok tercih edilen özel öğretim kurumu olduklarını kaydeden Nüket Ersoy şunları söyledi: “Türkiye’nin en yüksek tavan puanıyla öğrenci alan özel fen liseleri arasında ilk sıralarda gelen GKV Özel Fen Lisesi ve GKV Özel Anadolu Lisesi öğrencilerinin YGS ve LYS gibi merkezi sınavlarda elde ettikleri Türkiye dereceleri, il birincilikleri ve saygın üniversitelere yüksek yerleşme oranları başarılarımızın somut kanıtıdır. Ortaokul öğrencilerimizin SBS’de alışılan Türkiye ve il birincilikleri bizlere büyük gurur yaşatarak tüm eğitim camiası tarafından takdirle karşılanmaktadır. Toplumsal sorumluluk ve çevre bilinci konusunda da son derece duyarlı olan okullarımız çok sayıda araştırma ve projeyle bilimsel çalışmalara destek olmakta, TÜBİTAK projeleri ve benzeri akademik yarışmalarda ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül kazanmaktadır GKV Özel Ortaokulu ve Lise öğrencileri katıldıkları okullar arası bilgi yarışmaları, münazara turnuvaları, gençlik forumları gibi etkinliklerde elde ettikleri alışılmış başarılara her yıl yenilerini eklemektedir.”

GKV’nin eğitim, bilim, sanat, kültür ve sporun bir arada uyumla harmanlandığı zengin bir okul ortamı sunduğunu vurgulayan Ersoy, sayısız akademik başarılarının yanında sanat, spor ve bilim alanında kazandığımız derecelerin de kendilerini Türkiye’nin en önde gelen okulları arasına taşıdığını belirtti. Ersoy, “GKV kulüp ve okul takımlarımızın basketbol, voleybol, badminton, yüzme, tenis, satranç, okçuluk, masa tenisi gibi spor dallarındaki il, bölge ve Türkiye başarıları da kamuoyu tarafından yakından izlenmektedir” dedi.

Evrensel bilimi, teknolojik gelişmeleri yakından izleyen,  topluma doğrudan katkı sağlayan projeleri ön plana alan, ülke sınırları içinde sıkışmadan dünyayla yarışmayı ilke edinen GKV’nin, uluslararası ilişkilere ve deneyimlere büyük önem verdiğine de dikkat çeken Nüket Ersoy, şöyle konuştu: “İlimizi dünyaya tanıtan ve uluslararası dostluk ve kardeşliği öne çıkaran geniş katılımlı GKV Uluslararası Halk Oyunları Festivali, GKV Bahar Şöleni, bilim ve sanat şenliğimiz, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiğimiz öğrenci değişim programları, kardeş okul uygulamaları,  yurtdışı öğrenci etkinlikleri ve yaz okulları, gençlik akademilerimizle evrensel ölçekte başarılı insan yetiştirmekteyiz. İngilizce eğitim yapan Uluslararası Cemil Alevli Koleji’nde ve diğer okullarımızda yabancı uyruklu öğretmenlerimizle etkin bir İngilizce ve Almanca eğitimi verilmektedir.”

ÇOK YÖNLÜ BİR OKUL

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları disiplin ve başarı geleneğinden ödün vermeden, öğrencilerine üstün ve rekabetçi akademik becerilerin yanı sıra, zengin sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle güçlü bir sosyal özgüven kazandırdığını söyleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, “Okullarımız, nitelikli mezunlar verme idealiyle öğrencilerini yalnız akademik bilgi değil, çok yönlü düşünce anlayışını destekleyecek entelektüel bakış açısına sahip olmaları için her türlü beceri ve ilgi alanına uygun etkinliklerin bulunduğu kulüp faaliyetlerine destek vermektedir. Öğrenci kulüplerimiz tarafından gerçekleştirilen etkinlikler, GKV’nin sürekli bir kültür merkezi olmasını sağlamakta, kulüp çalışmalarında ulusal düzeyde başarılı projelere imza atılmaktadır. Tiyatro Kulüplerimizin her yıl sahnelediği Türkçe ve İngilizce tiyatro oyunları ve müzikaller velilerimiz ve sanat çevrelerince beğeniyle izlenmektedir. Okullarımızda yıl boyunca düzenlenen çok sayıda seminerler, geziler ve sosyal etkinlikler öğrencilerimizin kişisel gelişimine çok olumlu katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.                                                                                                                                

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.