banner

"Okullaşmak isteyen dershaneler ile işbirliğine hazırız"




Dershanelerin dönüşüm sürecinde okullaşma yolunda adım atan Biltest Okulları, İstanbul ve Anadolu’da yerel eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak eğitim vermeye hazırlanıyor.

Dershanelerin dönüşüm sürecinde okullaşma yolunda adım atan Biltest Okulları, İstanbul ve Anadolu’da yerel eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak eğitim vermeye hazırlanıyor. Biltest Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, “Öğretimine devam eden, yeni okul açmak isteyen yatırımcılar ve dönüşüm yapmak isteyen dershaneler ile iş birliği yapmaya hazırız” dedi.

Dershanelerin dönüşümü kararıyla 2014-2015 öğretim yılından itibaren birçok özel okul öğretim hayatına başlıyor. Aynı zamanda devam eden mevcut birçok özel okulu da düşündüğümüzde eğitim sektöründe, küresel rekabetin ve değişimlerin daha yoğun bir şekilde yaşanacağını dile getiren Biltest Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, “Türkiye’nin her yerinden gelen talepler ve istekler doğrultusunda ulusal ile yereli birleştirip ‘Biltest Okulları’ ile eğitim kalitemizi Türkiye’nin her yerine taşıyacağız. Ayrıca eğitim öğretim hayatlarına yeni başlayacak ya da mevcut devam eden okullarda kurumsallaşma ve markalaşma fırsatı yaratmış olacağız. Ancak burada en çok hassas olduğumuz nokta tüm okullarımızda kalitemizin aynı olması hassasiyetimiz” dedi.

Türkiye’de eğitim sektöründe özel öğretimin payının artması ile ilgili çalışmalarla “Biltest Okulları” Türkiye’nin her noktasındaki eğitim kurumları ile bütünleşiyor. Eğitim sektöründe yakın zamanda yaşanacak birçok değişimi göz önünde bulundurduklarını dile getiren Biltest Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, artık kurumların eskisi gibi tek başına birçok hizmeti vermesinin ve beklentiyi karşılamasının çok zor olacağını söyledi. Tatar sözlerine şöyle devam etti: “Teknoloji her geçen gün eğitimde hızla yerini alırken, veli ve öğrenci beklentileri arttı, eğitimci rolleri değişti. Artan rekabete paralel olarak veli ve öğrencinin bağlılıkları azaldı. Dünya vatandaşlığı olgusu gelişirken beklentiler bu yönde artıyor. Dünya’da ve Türkiye'de olduğu gibi velilerin ve öğrencilerin kurumsal, daha küresel oyuncu yetiştiren marka kurumlara olan talepleri giderek artıyor. Bu talep ve beklenti, 2014 - 2015 öğretim yılında hayata başlayacak olan okullar ve devam eden okullar için de geçerli olacaktır.”

Biltest Okullarını, Anadolu’da çözüm ortaklığı yapısıyla, yani isim hakkı verilmesi yöntemiyle açacaklarını ve şu anda gelen talepleri değerlendiklerini belirten Tatar, yola çıkarken tüm grup şirketlerinin tecrübesinden faydalandıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Mevcut grup çatısı altındaki, eğitim-öğretim müfredatı ve teknolojileri, yayıncılık, kırtasiye, yemek, matbaa gibi diğer tüm şirketlerin hizmetlerinden faydalanarak, hem kalite oluşturma hem de maliyet avantajına sahip olunacağının ve böylelikle özel okullar tercih sebebi olma noktasında avantaj sağlayacaklardır.”

Biltest Okulları yapılanmasının eğitimde fırsat eşitliği noktasında ciddi katkıların olacağını belirten Faruk Tatar, Türk Milli Eğitim Sisteminin çatısını yükseltme noktasında önemli bir rol alacaklarını ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.