banner

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ECNAIS üyesi oldu




Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, Avrupa Birliği Ulusal Özel Okullar Birlikleri Derneği’nin (European Community National Association of Independent Schools-ECNAIS) üyesi oldu.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, Avrupa Birliği Ulusal Özel Okullar Birlikleri Derneği’nin (European Community National Association of Independent Schools-ECNAIS) üyesi oldu. 1988 yılında, Hollanda Amsterdam’da, Avrupa ülkeleri ulusal özel okullar derneklerini politik ve dini amaçlar gütmeden bir çatı altında toplamayı amaçlayan uluslararası bir dernek olarak kurulan ECNAIS’in kurucu üyeleri arasında Belçika, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsviçre ve İngiltere ulusal dernekleri bulunuyor. Devletten destek almayan ECNAIS’e, hedeflerine uyan ulusal dernekler üye olabiliyor. Diğer ulusal ve uluslararası kurumlar tam üye statüsünde olmasa da (associate veya corresponding) üye olabiliyor. Ulusal derneklerden birer üye yürütme kurulunu oluşturuyor.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu, ECNAIS’in vizyonu gereği özel okulların eğitimde sosyal sorumluluk taşıyan ve değerlere sahip çıkan girişimciler olduklarını, sosyal çevreyle sıkı bağlar içinde eğitimin tabandan yayılmasına öncülük ettiklerini, modern toplumun ihtiyaçlarına cevap verdiklerini, toplumda büyüyen farklılıklara proaktif saygı göstererek sosyal uyum ve entegrasyonu desteklediklerini söylüyor.

Okullarımız başarıyla temsil edilecek

ECNAIS’in misyonu gereği ise, ulusal eğitim sistemlerindeki çoğulcu demokratik yaklaşım değerlerini, ebeveynlerin tercihlerini ve ilkeleri İnsan Hakları Beyannamesi ile uyumlu özel okulları desteklediklerini dile getiren Yusuf Tavukçuoğlu, şunları söylüyor: “ Özel okulların değerlerinin anlaşılmasını destekleyen politik söylemleri geliştirir, bunların kabulü ve program uyarınca ortak sorunların Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde özel eğitim sektörünün uluslararası seviyede temsilini hedefler. Ayrıca üyelerinin çoğulcu bir toplumda demokratik tutumun değerinin anlaşılması yolundaki çabalarını destekler. Bu anlamda üyelerimizin de Derneğimizle birlikte önemli bir statü kazandığı ECNAIS’e üyeliğimiz ile okullarımız uluslararası alanda da başarıyla temsil edilecek.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.