banner

Türk Öğrenciler Comenıus Projesi kapsamında Yunanistan’ı fethetti




Yeşilvadi Anafen Ortaokulu, Comenius Okul Ortaklıkları 2. proje toplantısı amacıyla Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret etti.

Yeşilvadi Anafen Ortaokulu, Comenius Okul Ortaklıkları 2. proje toplantısı amacıyla Yunanistan’ın başkenti Atina’yı ziyaret etti. Proje ortağı Polonya, Norveç, Bulgaristan, Türkiye ve Almanya’dan çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katıldığı etkinlikler kapsamında, proje çalışmaları ile hem ülkeler arası dostluk ve barış köprüleri oluşturuldu hem de eğitim alanında karşılıklı uygulamaları görme şansı elde etti.

Avrupa'daki okullar arasında işbirliğini teşvik etmek suretiyle eğitimde Avrupa boyutunu geliştirmeyi hedefleyen Comenius Okul Ortaklıkları, farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı da sağlıyor. Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor. Proje kapsamında düzenlenen 2. proje toplantısı amacıyla Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden Yeşilvadi Anafen Ortaokulu ve diğer proje katılımcıları ülkede yoğun ve dopdolu bir programla ağırlandı. Atina’daki radyo istasyonunda proje ile ilgili düşüncelerini ifade etme imkanı da bulan öğrenciler, Atina’nın doğal, kültürel ve tarihi yerlerini ziyaret ederek Yunanistan’ın kültürü ve doğal güzellikleri yakından tanıdı.

ÖĞRENCİLER YUNANİSTAN EĞİTİM SİSTEMİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ YAKINDAN TANIDI

Proje ortağı ülkeler hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaşıp ‘Streets of Europe’ temasıyla ilgili çeşitli etkinliklerde bulundu. Öğretmenler toplantı yaparken, tüm katılımcı ülkelerin öğrencileri, Yunanlı fen öğretmeni rehberliğinde ‘Unemployment’ konulu workshop çalışması yaparak fikirlerini İngilizce ortak dil olarak ifade etti. Son gün okulda Okul Aile Birliği Başkanı ile diğer birçok veli tarafından hazırlanmış olan akşam yemeği ile uğurlanan Comenius ortakları o gece eğlenceli vakit geçirdi. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenler Akropolis, Yunan tarihi müzelerini de ziyaret etme imkanı buldu. Çevredeki tüm tarihi ve kültürel yapılar tanıtıldı. Hafta boyunca Yunanistan’ın kültürel, ekonomik ve sosyal yapısı her yönüyle tanıtıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.