banner

Çizgi Kolejleri, 3 özel okulu bünyesine kattı




Intermedi Sağlık Kolejleri, Batı Anadolu Lisesi ve Velioğlu Eğitim Kurumları'nın tamamı Çizgi Kolejleri çatısı altında toplandı.

Intermedi Sağlık Kolejleri, Batı Anadolu Lisesi ve Velioğlu Eğitim Kurumları'nın tamamı Çizgi Kolejleri çatısı altında toplandı. 4 kampüs ve 8 okulla hizmet vereceklerini dile getiren Çizgi Kolejleri Kurucusu Ulaş Velioğlu, uyguladıkları eğitim sistemlerinin tamamında bilimi ve bilimsel verileri kullanmayı ilke edindiklerini vurguluyor.

Çizgi Kolejleri’nin kuruluş hikayesini ve hedeflerini anlatabilir misiniz?

Eğitimde kalite ve süreklilik ilkelerine bağlı olarak, evrensel niteliklere sahip, özgün eğitim modeli ile yenilikçi eğitim kurumları olan; Intermedi Sağlık Kolejleri, Batı Anadolu Lisesi ve Velioğlu Eğitim Kurumları'nın tamamı Çizgi Kolejleri çatısı altında toplandı. Yılların birikimi ve tecrübesiyle eğitim sektöründe yeni bir çığır açan Çizgi Kolejleri, 4 kampüs ve 8 okulla ülkemizin hizmetindedir.

 “Eğitimde Bilimsel Çizgi” sloganıyla eğitim hayatında öncü olan Çizgi Kolejleri, uyguladığı sistemlerin tamamında bilimi ve bilimsel verileri kullanmayı kendisine ilke edinmiştir. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, laik, çağdaş değerleri benimseyen, mükemmeli arayan, yeniliklere ve gelişime açık okullarımızda öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Alanında uzman eğitim kadromuz ile çağdaş eğitimin gerekli kıldığı her türlü teknolojik donanıma sahip interaktif sınıf ortamları ve her öğrenciye bireysel olarak uygulama fırsatı veren tam donanımlı laboratuvar imkânlarıyla okullarımız geleceğin başarılı bireylerini yetiştirmek konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir. Öğrenci kişilik hizmetlerine önem verilen okullarımızda rehberlik; bireyin en verimli bir şekilde gelişmesi, uyum sağlamasında gerekli olan tercihleri alması, kendini anlaması ve problemlerini çözmesi doğrultusunda profesyonel desteği vazgeçilmez gören prensipler zincirine dayanmakta ve bu sorumlulukla hareket etmektedir.

Eğitim modelleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Çizgi kolejleri olarak eğitim felsefemiz olan ‘Bilimsel Çizgi’ bizi eğitim modelleri anlamında kısaca özetlemekte.  Akademik başarıyı hedef almış olan okullarımızda özellikle okul öncesi çağlardan itibaren matematik alt yapılı eğitim modellerini benimsiyoruz.

Eğitim modellerimizi çağa ayak uyduran dünya kültürlerini de içine alan bir yöntem ve teknikle hazırlamaktayız. Öğrencilerimiz sadece kendi ülkelerini tanımakla kalmaz, dünya kültürlerini de derslerinin içinde öğrenir hatta kültürlere ait uygulamalar yaparlar.  Çizgi Kolejleri olarak getirdiğimiz bir yenilik de “Mutlu Mutfak Akademisi” projemizdir. Burada öğrencilerimiz diğer derslerde öğrendikleri dünya ülkelerinin mutfaklarından örnekleri kendileri yaparak öğrenmeyi pekiştirme fırsatı bulacaklar aynı zamanda öğrenmeyi eğlenceli bir hale getireceklerdir.

İnsan beyni “ girdi verileri ile değil çıktı verileri” ile öğrenir.  Eğitim modellerimizde özellikle alanlar arası geçişe çok önem veriyoruz. Öğrenciler bir derste öğrendikleri konu ile ilgili bilgiyi diğer tüm derslerde de tekrarlama ve pekiştirme olanağı buluyorlar.  Örneğin Coğrafya dersinde bir ülkeyi öğreniyorlar ise müzik dersinde onunla ilgili bir parça seslendiriyor, “Mutlu Mutfak Akademisi”nde ülke kültürünü yansıtan bir yemek yapıyor, resim dersinde ülkenin resimlerinden kolaj çalışmaları yaparak tam öğrenmeyi gerçekleştiriyorlar.

ÖĞRENCİLERİMİZ DERSHANE YA DA ÖZEL DERSE İHTİYAÇ DUYMAYACAKLAR

Nasıl bir mezun profiline ulaşmak istiyorsunuz?

Öğrencilerimizi çok küçük yaşlardan alarak hayata hazırlamak istiyoruz. Bizim öğrenme modellerimiz ile yoğrulan öğrencilerimiz gelecekte katılacakları sınavlar için özellikle bir dershane ya da özel derse ihtiyaç duymayacaklardır. 

Çizgi Koleji öğrencileri dünya kültürlerini de öğrendikleri için kendilerini yurt dışında da son derece özgüveni yüksek, iletişim becerileri gelişmiş olarak ifade edebileceklerdir.

Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye yönelik eğitim modelleri ile yoğuruldukları için bizlerden mezun olduklarında hangi alanlara ilgi ve yetenekleri olduğunu bilerek hayata önde başlayacaklardır.

Kısacası; özgüveni yüksek,  soran , sorgulayan, demokratik bir bakış açısına sahip, insanları seven, hayata olumlu bakmayı bilen, karakteri gelişmiş, yaratıcı dünya insanları yetiştirmek istiyoruz.

Öğrencilerinize sunacağınız sosyal imkanlardan ve burs sisteminizden bahseder misiniz?

İstanbul gibi kültür mirası olağanüstü olan bir şehrin avantajlarını kullanmak boynumuzun borcu.  Öğrencilerimize kültürün kapılarını açarak dünyaya bakışlarını arttırmak istiyoruz. Bir tiyatroya gitme disiplinin ne olduğunu yaşatmak,  spor dallarını tanıtmak ve öğrencilerimizi ilgileri yönünde yüreklendirmek, müzik olgunluğu konusunda alanında uzman kişilerle öğrencilerimizi buluşturmak,  plastik ve görsel sanatlar alanında önlerini açmak bizlerin nihai hedefleri içinde yer almaktadır. Onların ilgi ve yeteneklerini öne çıkartabilecek her tür imkanı öğrencilerimize sunuyor ve onları teşvik ediyoruz.

Kendi akademik danışma kurulumuzun değerlendirme sonuçlarına göre yaptığımız bursluluk sınavları sonucunda öğrencilerimize burs hakkı tanıyoruz.

Eğitimci kadronuzu nasıl oluşturuyorsunuz? Hangi niteliklere sahip eğitimcilerle çalışıyorsunuz?

Kadromuzu çok büyük bir hassasiyetle oluşturuyoruz. Çünkü eğitim-öğretimde her şeyden önce öğretmenlerimizin tecrübeli olmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Öğretmenlerimiz branşlarında en az iki yıl deneyimli, soran ve sorgulayan, yeniliklere açık, teknolojiyi sınırsız kullanabilen sürekli olarak kendini geliştiren ve yeniliklere ayak uyduran kişilerden oluşmaktadır. Öğrencisini merkeze alarak onlarda sorma, sorgulama ve öğrenme heyecanını canlı tutan dinamik bir yapıya sahiptirler.

Gelecek döneme ilişkin hedefleriniz nelerdir?

1.            Soran ve sorgulayan dünya insanları yetiştirmek

2.            Sorun ve problem çözme becerileri yüksek özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek

3.            Öğrencilerimizi hayata hazırlamak

4.            Kültürel mirasına sahip bunun yanında dünya kültürlerini de harmanlamış bireyler yaratmak.

Öğrenmeyi bitmeyen ve sürekli bir eylem olarak gören aynı zamanda zorunlu değil de eğlenceli bir yöntemle hayatın içine akredite etmiş öğrenciler yetiştirmek. Çizgi kolejleri olarak  hedefimiz;  her zaman bilimin ışığında sanatın yaratıcılığında, sporun çevikliğinde, kültürün içinden gelen  zamana ayak uyduran ve geleceğimizi  inşa eden bireyler yaratmaktır.

ZEVKLİ BİR YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ HAZIRLADIK

Eğitim sisteminizde yabancı dilin ağırlığı nasıl olacak?

Şu ana dek eğitime yıllarını vermiş eğitimciler olarak bizler gördük ki ne kadar çok teknolojik donanıma sahip olursanız olun,  ne kadar çok yabancı dil saatlerini arttırırsanız arttırın, Yabancı öğrenme süreçlerinde hep bir problem var. Problem yabancı dili hayata geçirememek.  Aşırı gramer eğitimi ile çevrelenen öğrenciler gördük ki konuşmakta oldukça güçlük çekiyorlar. Bizler de bu bilinçten yola çıkarak öncelikle öğrencilerimizin özgüvenlerini geliştirmeyi hedefledik.  Bunun için özellikle pratik yapmaya ve konuşmaya önem veriyoruz.  Yabancı öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimize yazarak değil daha çok konuşarak, yaparak, eğlenerek, oyunla, zevkli bir yabancı dil eğitim modeli hazırladık.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.