banner

Liselere Hazırlık’ta üstün başarı Arda Çankaya ile geliyor




Üniversite sınavında elde ettiği başarıyla yakın çevresine özel ders vermeye başlayan Arda Çankaya,  öğrencilerinin başarılı olmasıyla bu alana yöneliyor. Henüz üniversitedeyken Arda Çankaya Eğitim ve Koçluk’u kurarak çalışmalarını profesyonelleştirdiğini dile getiren Arda Çankaya, bu sene de öğrencilerine büyük başarılar kazandırdığını belirterek, “Hem Bahçeşehir bölgesinde hem ulusal sınavlarda hem de dünya çapında ciddi başarılar elde ettik” diyor.

14 yıllık eğitim kariyerinde sayısız öğrencisinin Türkiye dereceleri ile gözde okulları kazanmalarını sağlamış matematik-fen hocası ve Uluslararası Koçlar Federasyonu üyesi sınav koçu Arda Çankaya, üniversite sınavlarında elde ettiği Türkiye derecelerinin getirdiği üstün başarı deneyimini, eğitimcilik kariyerindeki deneyimle birleştirerek Türkiye’nin ilk ve tek üst düzey “Test Tekniği” eğitimini hazırlamış ve onlarca öğrencisine sıfır hatayla çözdükleri sınavlarda Türkiye şampiyonlukları ve üst düzey başarılar yaşatmış bir isim. Türk eğitim sektörüne, marka tescilli “Yükselme Kampı”, “Test Teknikleri”, “Sınav Koçluğu”, kavramlarını kazandıran Arda Çankaya, sektöre getirdiği birçok yenilik ve çağdaş öğretim yöntemleriyle öğrencilerinin başarılarını belirgin ölçüde artırıyor. 

Sınavlara hazırlık destek eğitimlerini Bahçeşehir’de Arda Çankaya Eğitim ve Koçluk bünyesinde veren Çankaya, Bahçeşehir ve çevresinde çok biliniyor. Öyle ki, okula destek ve sınavlara hazırlık çalışmalarındaki başarılı sonuçları sayesinde çevre şehirlerden bile öğrenciler geliyor. Arda Çankaya ile liselere hazırlıkta elde başarılı sonuçların perde arkasını konuştuk.

Bahçeşehir’de birçok kişi sizi biliyor ama yine de kendinizi ve yaptığınız işi bize tanıtır mısınız?

İlk ve ortaöğrenimimi Denizli’de tamamladım. 2001 üniversite sınavlarında Ankara 1.liği, Türkiye 7.liğim vesilesi ile önce yakın çevremde özel ders vererek bu işe başladım. Öğrencilerimin aldığı başarılı sonuçlar tamamen bu alana yönelmeme ve kendimi bu alanda geliştirmeme sebep oldu. Bahçeşehir’den öğrencilerimin yoğunluğu sebebiyle bir süre sonra Bahçeşehir’e taşındım. Henüz üniversitedeyken Arda Çankaya Eğitim ve Koçluk’u kurarak çalışmalarımı profesyonelleştirdim. Hala da bu alanda kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Eğitim ve koçluk çalışmalarını bizzat yürütüyorum. Bu çalışmalar sayısal eğitimi, sözel destek çalışmalarını, çalışma boyunca öğrencilerimin neyi, ne zaman, nasıl yapması gerektiği konusunda yönlendirmeyi, motivasyonel ve psikolojik anlamda desteği kapsıyor. Yaptığım çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler www.ardacankaya.com web adresini ziyaret edebilirler.

Son başarılarınızdan bahseder misiniz?

Bu sene hem Bahçeşehir bölgesinde, hem ulusal sınavlarda, hem yerleştirme sınavlarında hem de dünya çapında ciddi başarılar elde ettik. Öğrencilerim bölgemizdeki okulların neredeyse tamamında 5., 6., 7. ve 8. sınıflarda ilk 3’ünün yaklaşık %75’ini oluşturdu. Aynı öğrencilerim çeşitli Türkiye geneli sınavlarda 14 Türkiye 1.liği yakaladılar. 41 öğrenci ile çevre okul ve dershanelerde ilk 3 ile burs kazandık. Bölge ilköğretim okullarının 8. sınıflarından 1.likle mezun olan öğrencilerinin 1 tanesi hariç tamamı öğrencimizdi. Daha önce TÜBİTAK Fizik Olimpiyatları 1.si de olan bir öğrencim Stanford Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne tam bursla kabul aldı.

9 ÖĞRENCİM TEOG BİRİNCİSİ OLDU

Bu sene ilk kez uygulanan TEOG’ta ne gibi başarılar elde ettiniz?

Yeni sınav sisteminin belli olduğu ilk günden itibaren yoğun bir şekilde çalıştık. 2 öğrencimiz Yerleştirme Esas Puanı (YEP)’te Türkiye 1.si, 9 öğrencimiz de TEOG 1.si oldu. 8 öğrencimiz Robert Koleji’ni, 2 öğrencimiz TEVİTÖL’ü, 5 öğrencimiz Galatasaray Lisesi’ni, 10 öğrencimiz Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni, 6 öğrencimiz İstanbul Erkek Lisesi’ni, 6 öğrencimiz Kabataş Anadolu Lisesi’ni, 11 öğrencimiz Cağaloğlu Lisesi’ni kazandı. Sonuç olarak %80 civarında ilk 4 okula yerleşti öğrencilerimiz.

Öğrencilerinizi sınavlara nasıl hazırlıyorsunuz? Farklı bir yönteminiz mi var, yoksa bazılarının tercih ettiği gibi sadece başarılı öğrencileri mi yetiştiriyorsunuz?

Aldığımız başarılı sonuçlar yüzünden öğrenci seçtiğimizi düşünenlerin çok olduğunu duyuyorum. Şimdiye kadar hiçbir öğrenciyi ön elemeye tabi tutmadık. Başarılı olmak isteyen ve çalışma sistemimize uyum sağlayan tüm öğrencilerle hangi seviyede olursa olsun çalıştık.

Öğrencilerinizin motivasyonunu nasıl sağlıyorsunuz?

Farklı yaş gruplarından öğrencilerim olduğu için her birinin motivasyon kaynakları farklı oluyor. Sınavlara hazırlık yapan öğrencilerimin en büyük motivasyonu tabi ki en iyi okulları kazanmak ama daha küçük yaş grubundaki öğrencilerimin başarı seviyelerine göre kendilerini daha yukarı çekecek bir motivasyonun olması çalışmamızı kolaylaştırıyor. Küçük ve büyük çeşitli ödüller dışında geçmişte çok farklı ödüllerimiz oldu. Ünlü popstarlardan imzalı albüme, Roberto Carlos gibi yerli yabancı ünlü futbolculardan imzalı formaya kadar ödüllerimiz olmuştu.

UZAK ŞEHİRLERDEKİ ÖĞRENCİLERE DE HİZMET VERİYORUM

Peki sadece Bahçeşehir bölgesindeki öğrencilere mi hizmet veriyorsunuz?

Hayır, öğrencilerimin çoğunluğu Bahçeşehir’den fakat Tuzla’dan, Çorlu’dan, Bursa’dan, Kocaeli’den, ve Yalova gibi yakın şehirlerden gelip giden öğrencilerim olduğu gibi daha daha uzak yerdeki öğrencilerimizle teknolojinin imkanlarını kullanarak uzaktan destek oluyorum. Örneğin geçen sene Hatay’ın Dörtyol ilçesinden bir öğrencim Kabataş Anadolu Lisesi’ni kazanmıştı.

Birçok önemli ismin çocuğuna da ders verdiğinizi de duyduk, birkaç isim öğrenebilir miyiz?

Şimdiye kadar birçok öğrenci ile çalıştım. Turkcell, Migros, Fıratpen, Altınbaş gibi birçok büyük kuruluşun genel müdür ve yardımcısı seviyesinde velilerim de oldu, Manisa’nın Salihli ilçesinden ya da Hatay’ın Dörtyol ilçesi gibi imkanların kısıtlı olduğu yerlerden de öğrencilerim oldu. Farklı mesafelerdeki öğrencilerim Türkiye’nin en iyi okullarında bir araya gelip yakın arkadaşlar oldular. Bu da beni çok mutlu ediyor.

VELİ TAKİBİNİN ETKİSİ BÜYÜK

Siz deneyimli bir öğretmen ve sınav koçusunuz. Velilere ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Kendi çalışmalarımdan bizzat gördüğüm ve başarılı öğrencilerin yaşam tarzlarını incelediğimde, erken yaşta anne baba ilgisinin, başarılı olmaya özendirmenin ve sıkı veli takibinin etkisinin büyük olduğunu söyleyebilirim. Daha üst başarılar için uzman yardımı almalarını kısa bir sürede hızlı bir değişim beklentisinde olmak yerine gelişimin sürekli olduğunu her çocuğun aynı olmadığının farkında olmalarını ve sabırlı olmalarını, çocuklarının peşlerini bırakmadan özellikle gelişim çağındayken çocuklarına çeşitli yönlerini geliştirecek yatırımlar yapmalarını öneririm.

Arda Hoca’nın 30’a yakın öğrencisinden 2’si burslu olmak üzere 8’inin Robert Koleji’ni, 5’inin Galatasaray Lisesi’ni, 6’sının İstanbul Erkek Lisesi’ni, 10’unun Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni, 7’sinin Kabataş Erkek Lisesi’ni kazandığı TEOG’ta, 2 öğrencisi YEP Türkiye 1.si, 9’u TEOG Türkiye 1.si oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.