banner

2024 ‘Sevinç’ yılı olacak




Merve Boy - Sevinç Eğitim Kurumları Marka Tanıtım Koordinatörü
Ufuk Efe - Sevinç Eğitim Kurumları Marka Tanıtım Koordinatörü
 

merve_boy“2024 yılındaki hedefimiz Türkiye genelinde tüm özel öğretim kurumları yatırımcılarına ve yöneticilerine İstanbul ve çevresinde çok iyi bilinen Sevinç’in farkını ve kalitesini anlatmak. Bunu gerçekleştirdiğimizde “Sevinç” durdurulamaz bir büyümenin fitilini ateşlemiş olacak. Sevinç markasını kurs, kolej ve anaokulu olarak çok daha sık duymaya başlayacaksınız.” 

Kurumunuz açısından 2023 yılını değerlendirebilir misiniz?
2023 yılını her yıl olduğu gibi birbirinden güzel akademik başarılar, keyifli ve verimli eğitim süreçlerinin yanında “Sevinç” markasını İstanbul dışına çıkararak genişletmek istediğimiz franchise ağımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek üzere altyapı iyileştirme çalışmaları ile geçirdik.
Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altında yer alan Sevinç Kurs Merkezi, Sevinç Koleji ve Sevinç Anaokulu markalarımızın kurumsal kimliklerini, Eğitim içeriklerini ve kataloglarını yeniledik. Yönetim şemamızı ve kadromuzu Türkiye genelinde en iyi franchise hizmeti sunan kurum olma hedefi doğrultusunda geliştirdik. Sektörün ve Anadolu’nun ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek üzere sık sık il dışı gezileri gerçekleştirerek sektör paydaşları ile bir araya geldik, çok değerli eğitim yatırımcıları ile tanıştık, fizibilite çalışmaları yaptık. Tüm bu çalışma ve hazırlıkların sonucunda 2024’ün “Sevinç” yılı olacağından hiç şüphemiz yok. 

TÜRKİYE’DE BÜYÜMENİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİK
sektöründe büyüme modeli olarak franchise sistemi öne çıkıyor. Markanızın bu konuda politikası hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise sisteminizde nasıl bir büyüklüğe ulaştınız?
2024 yılı için hedefleriniz ne olacak?
Eğitim sektörü, rekabet düzeyi yüksek ve dinamiklerin çok hızlı değişim gösterdiği bir sektör. Bu şartlarda yeni eğitim yatırımlarının başarılı bir şekilde faaliyet göstermesi ve kârlı bir işletmeye dönüşmesi son derece zor. Franchise iş modeli; riski azaltmak, büyüme hızını arttırmak, kârlılığa geçiş sürecini kısaltmak ve iş gücünü azaltmak için sektör yatırımcılarına önemli bir fırsat sunmakta. Tabii tüm bu süreçler doğru marka ile çalıştığınızda mümkün oluyor.
Biz Sevinç Eğitim Kurumları olarak bu modelin sektördeki en önemli parçalarından biriyiz, başrolü olmamamız için de hiçbir sebep yok. Şu an sektörde özellikle Anadolu’da Sevinç gibi dinamik, enerjik, yıpranmamış, temiz bir eğitim markasına ciddi bir ihtiyaç var. Bu tespit üzerine İstanbul’daki güçlü algımızı ve hizmet kalitemizi yurt geneline hatta yurt dışına taşımak için ciddi bir çalışma içerisindeyiz.
Kontrolsüz ve agresif büyüme hiçbir zaman tercihimiz olmadı ve olmayacak. Belki her mahallede her sokakta “Sevinç” markasını görmeyeceksiniz ama bizim şubelerimiz her zaman bulunduğu bölgelerde pozitif anlamda fark yaratan ve belli bir hizmet kalitesi sunan şubeler olacak.
2024 yılındaki hedefimiz Türkiye genelinde tüm özel öğretim kurumları yatırımcılarına ve yöneticilerine İstanbul ve çevresinde çok iyi bilinen Sevinç’in farkını ve kalitesini anlatmak. Bunu gerçekleştirdiğimizde “Sevinç” durdurulamaz bir büyümenin fitilini ateşlemiş olacak. Sevinç markasını kurs, kolej ve anaokulu olarak çok daha sık duymaya başlayacaksınız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 2024 “Sevinç” yılı olacak. 

Franchise sisteminiz içinde yer alan ve alacak yatırımcılardan beklentileriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Sevinç; yaklaşık kırk yıllık geçmişi ile köklü, bünyesinde ortaklık barındırmayan, muhatabı belli, yönetimini dededen toruna üçüncü kuşağa kadar devretmeyi başarmış; yeniliklere uyum sağlayabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çevik, dinamik, güçlü yönetim kadrosu ve eğitim sistemi ile sektörün ihtiyacı olan tüm nitelikleri bünyesinde barındıran saygın bir eğitim markası.
Dolayısı ile bizim franchise büyüme planımızın en önemli bileşeni binalardan, kontenjanlardan, lokasyonlardan da önce insandır. Markamızı emanet edeceğimiz yatırımcıların tıpkı markamız gibi saygın, ülkesini seven, nitelikli eğitim yaklaşımını benimseyen, dürüst ve güvenilir bireyler olmaları bizim için çok önemli.
Yatırımcılarımızdan başlıca beklentilerimiz; işine saygı duyması, eğitimin tüm bileşenleri ile uyum içerisinde çalışarak bölgesinde markamızı en iyi şekilde temsil etmesi ve her zaman en iyisi olmak için çaba göstermesidir. 

KÖKLÜ VE TEMİZ BİR MARKA OLMAK ÖNEMLİ
Franchise modelinizin temel unsurları nelerdir? Uygulamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? Franchise yatırımcılarınıza sunduğunuz avantajlar nelerdir?
Aslında eğitim sektöründe bir yatırımcının beklentileri çok net. Köklü geçmişi olan temiz bir marka algısı, sistemli ve uygulanabilir bir eğitim müfredatı, yan hizmetlerin düşük maliyetlerle merkezi olarak tedarik edilmesi, istediği zaman ulaşabileceği ve çözüm odaklı muhataplar, sadece kendine kazandıran değil şubesine de kazandıran bir genel müdürlük anlayışı. Biz de tüm yönetim süreçlerimizi bunun bilincinde olarak kurguluyoruz.
Şubelerimizle olan iletişimimizi ve desteklerimizi üç ana başlıkta sunabiliriz.
İşletme ayağında; kuruluş desteği, denetim ve standardizasyon, bölge koruma politikası, insan kaynağı ve personel havuzu desteği, norm kadro planlaması başlıca desteklerimiz.
Eğitim ayağında; yıllık ortak akademik planlar, tüm kademelerde bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm akademik içeriklerin merkezi olarak oluşturulması, öğretmenler için tüm ders anlatım materyalleri, çalışma ve etkenlik takvimleri, yapay zeka destekli ölçme değerlendirme sistemi, dijital rehberlik envanter uygulamaları, yıl boyunca süren hizmet içi eğitim ve öğretmenler için kişisel gelişim programları, koordinatör ve bölüm başkanlığı sistemi ile akademik süreçlerde yıl boyu tam destek öne çıkan başlıklar.
Pazarlama ayağında; tüm markalarımız için şubeler arası bütünlüğü sağlamak amacı ile ayrı ayrı oluşturulan kurumsal marka kimlikleri, örnek mimari tip projeler, tüm markalar için kurumsal çizgi doğrultusunda hazırlanan eğitim katalogları, tanıtım materyalleri (afiş, ilan, broşür vb.), sosyal medya içerik desteği, tüm markalarımız için merkezi olarak üretilen düşük maliyetli promosyon ürünleri, tanıtım ve lansman organizasyonları, ulusal çapta dijital ve basılı yayınlarda marka tanıtım faaliyetleri, merkezi marka bilinirlik çalışmaları kurumlarımız için sunduğumuz desteklerimiz arasında yer almakta.
Biz Sevinç Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü olarak şubelerimiz üzerinden mümkün olduğunca fazla yük almak için çalışıyoruz. Onlara sadece gönderilen programları uygulamak ve raporlamak kalıyor. 

KURUMSAL OLARAK YÖNETİLEN MARKALAR YÜKSELECEK
Türkiye’de oluşan şartları dikkate alarak özel okul sektörünü önümüzdeki günlerde nelerin beklediği konusunda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?
Ülkemizde uzun zamandır öngörülemez ekonomik dalgalanmalar yaşanıyor. Sektör yatırımcıları ve kurum yöneticileri uzun vadeli planlar yapamadıkları için genellikle günü kurtarmak üzere hamleler yapıyor. Finansal olarak kâr etmek bir yana en az zararla yılı tamamlayarak ayakta kalabilmek sektördeki birçok kurumun ilk hedefi durumunda.
Artan okul sayısıyla oluşan rekabet ortamında hizmet kalitesini arttırmak yerine düşük fiyatlarla öğrenci kaydederek var olmaya çalışan kurumlar da özel okul imajına oldukça zarar veriyor. Bu tarz kurumların var olma mücadelelerini maalesef daha fazla sürdürebileceklerini düşünmüyoruz. Bu sebeple bizim gibi kaliteli hizmet politikasını benimseyen ve finansal süreçlerini planlı bir şekilde yürüten, gerçekten kurumsal olarak yönetilen markaların önümüzdeki yıldan itibaren tekrar yükselişe geçeceğine inanıyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.