banner

2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu yayımlandı




2013-2014 SBS puanına göre öğrenci alacak özel okullar listesi ve başvuru şartları, 2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu ve kayıt şartları

Özel okullar, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci alımlarında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ham puanlarına göre öğrenci alınacağını duyurdu

Özel okullar, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için bu yıl son kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı ile öğrenci alacak.

Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı için yayımlanan 2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu’nda yapılan açıklama göre, özel okullara öğrenci alımında Seviye Tespit Sınavı’nda(SBS) alınan ham puan esas alınacak.

2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu’na göre, özel okullara kayıt yaptırmak isteyen adayların Seviye Tespit Sınavı’na (SBS) girmeleri ve oradan alacakları ham puan ile kayıt yaptıracakları okulun taban puanının üstünde bir puan almaları gerektiği belirtildi.

İşte Özel Okullar Başvuru Kılavuzu’nda yer alan açıklama;

2013-2014 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alacak özel okullar SBS ham puanına göre öğrenci alacaklar. Adayların 2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu’nda yer alan özel okullardan birine yerleştirilme işlemlerine dahil edilebilmesi için, 8.Sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’na katılmış ve sınavının Bakanlıkça geçerli sayılmış olması gerekir.

Bu kılavuzda yer alan özel okullara, 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’na girmiş ve okulun açıkladığı taban puanın üzerinde puan almış her aday başvuruda bulunabilir.

2013 Özel Okullar Başvuru Kılavuzu için Tıklayın

Özel okullara kayıtlar SBS sınav sonuçlarının açıklanacağı 12 Temmuz 2013 tarihinden sonra açıklanacak.

Özel okullara kayıt yaptırabilmek için Seviye Belirleme Sınavı’na(SBS) girmiş olmak ve tercih yapılacak okulun taban puanının üzerinde bir puan almak şartı aranıyor.

SBS başvuruları 4 Mart 2013 tarihinde başladı. 8 Haziran’da yapılacak SBS sınavına başvurular 22 Mart’ta sona eriyor.

SBS ile ilgili detaylu bilgi için Tıklayın

Özel okullara kayıtlarla ilgili önemli açıklama

Kayıt kabullerde öğrenci velileri Sınav Sonuç Belgelerini ibraz edeceklerdir. Adaylar, puanı tutan birden fazla okula ön kayıt yaptırabilirler. Kesin kayıtlarda adayların puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla:

1) Türkçe puanı yüksek olan,

2) Matematik puanı yüksek olan,

3) Fen Bilgisi puanı yüksek olan,

4) Sosyal Bilgiler puanı yüksek olan,

5) Yabancı dil puanı yüksek olan,

6) Yaşı küçük olan adaya öncelik verilir.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.