banner

Ankara Kütüphanesi’nde hedef 5 bin kitap




Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Ankara Konağı'nda, içinde başkentle ilgili eserlerin yer alacağı kapsamlı bir kütüphane oluşturacaklarını bildirdi.

metin ozaslanAnkara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Ankara Müzesi olarak tasarlanan Yenimahalle'deki Ankara Konağı'nda, içinde başkente özgü eserlerin yer alacağı dev bir kütüphane oluşturacaklarını duyurdu.

"Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eserin de içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin kitapla açılışını yapacağımız Ankara Kütüphanesi'nde 5 bin esere ulaşmayı hedefliyoruz" diyen Özaslan, Ankara ve ilçelerini anlatan eserlerin yer alacağı kütüphanede Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele dönemi ve Cumhuriyet üzerine eserlerin de bulunacağını söyledi.

Kütüphane 27 Aralık’ta açılacak

Kütüphane için çalışmalara başladıklarını belirten Özaslan, Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eseri de kütüphaneye bağışlayacaklarını kaydetti.

Üniversitelerden, vakıflardan, belediyelerden, il müdürlüklerinden, ilçelerden, kaymakamlıklardan ve diğer kütüphanelerden destek alacaklarını vurgulayan Özaslan, kütüphanenin 27 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.