banner

Öğretmenler öyle bir günde greve gitti ki…




Portekiz'de binlerce öğretmen, Latince ve Portekizce üniversite giriş sınavlarının yapıldığı bugün grev başlattı.

Hükümet, ekonomik krize karşı yapacağı yeni kesintiler çerçevesinde öğretmenlerin çalışma saatlerini artırıp, çalışma koşullarını değiştirmek isterken, son bir haftadır sendikalar ve hükümet arasındaki  müzakerelerden olumlu sonuç çıkmadı.

Portekiz'in içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı vergileri artan, ikramiyeleri azalan, maaşları düşen öğretmenler, gelecek 3 yılda eğitim ve sağlık sektörlerinde yapılmak istenen 4 milyar 800 milyon avroluk yeni tasarruflara ''hayır'' diyor. 

Yaklaşık 75 bin öğrencinin etkilendiği öğretmenlerin grevleriyle ilgili Ulusal Eğitim Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, grevlere katılımın yüzde 90 düzeyinde olduğu belirtildi.

Bu arada Eğitim Bakanı Nuno Crato, öğrencilerin yüzde 70 kadarının sınava girdiğini açıklayarak, grevden dolayı sınava giremeyenlerin 2 Temmuz'da tekrar sınava alınacağını duyurdu. 

Öte yandan Portekiz'de son iki yılda 4. genel grev 27 Haziran'da yapılacak. Kemer sıkma politikalarına karşı çıkan sendikalar, genel greve katılımın yüksek olacağını savunurken, 6. ve 9. sınıfların yıl sonu bitirme matematik sınavlarının da genel grevin olacağı 27 Haziran'da yapılması öngörülüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.