banner

250 bin öğretmen atama önergesi böyle reddedilmiş




CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP’nin 250 bin öğretmen atama önergesinin AK Parti tarafından reddedildiğini,  yerine de 10 binlerce din eğitici kadrosu verildiğini iddia etti

Eğitimtercihi- CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamaları ile ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada TBMM’de Torba Yasa müzakere edilirken CHP’nin 250 bin öğretmen kadrosu için önerge verdiğini AK Parti’nin ise önergeyi reddettiğini belirtti. Genç, 250 bin öğretmen atamasını kabul etmeyen AK Parti’nin 10 binlerce din eğitici kadrosu ihdas ettiğini iddia etti.

Kamer Genç’in paylaştığı tweet şöyle;

“Tüm branşlarda öğretmen alım sınavı açılması gerekirken yalnız bazı branşlar için açılması haksızlıktır. Atama bekleyen öğretmenler atanmalı. AKP iktidarında teknoloji alanındaki eğitim köreltilerek çökertiliyor. Bu alanlarda öğretmen tayinleri de yapılmıyor. Din eğitimi önemseniyor Torba kanun TBMM de müzakere edilirken CHP 250 bin öğretmen kadrosu ihdası için önerge verdi.  AKP bunu redderek, yerine 10 binlerce din Eğitici kadrosu ihdas edildi. AKP’nin ülkeyi eğitimde getirmek istediği yer budur. Teknoloji alanında eğitimden hoşlanmıyor. “

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.