banner

Eğitim dünyasından belediye başkanlığına sürpriz aday




Yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerinde aday olacak isimler yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bu süreçte en çok merak edilen ise eğitim dünyasından hangi isimlerin adaylığını açıklayacağı üzerine yoğunlaşmaya başladı. İşte ilk isim birçok vakıf üniversitesinin kuruluş sürecinde imzası bulunan, eğitim dünyasının yakından tanıdığı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Melek oldu.

Eğitimtercihi- Birçok yükseköğretim kurumunda öğretim üyesi ve yönetici olarak çalışan ve bölgenin ilk üniversitesi Beykent Üniversitesi’nin kurucularından olan Dr.Mustafa Melek CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Eşitlik ve özgürlük gibi temel değerlere sıkı sıkıya bağlı olan, insan hakları ve hukuklarını her şeyin üstünde gören Dr. Mustafa Melek,2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediyesi’nin aday adaylarından.

Beylikdüzü’nün güncel ve geleceğe ilişkin sorunlarına akılcı çözümler sunan ve bunları uygulamaya koymak isteyen Dr. Mustafa Melek, Beylikdüzü aday adaylığını “Siyasi kimliğimin ayrılmaz bir parçası olan eşitlik ve adalet arayışının, ancak gerçek bir sol duruşla karşılığını bulacağı inancındayım. Tam da bu sebeple, aday adaylığımı bu sol kimliği temsil etme iddiası ile ilan ediyorum.“ diye açıkladı. 

Dr. Melek, Beylikdüzü’nün gündeminde olan altyapı, ulaşım ve eğitim gibi temel sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflerken, geleceğin çağdaş ve modern ilçesini de yaratmayı vaad ediyor.

Eğitim sektöründe önemli çalışmalarıyla tanınan Dr. Mustafa Melek, halen Plato Eğitim Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütüyor. Melek, aralarında Beylikdüzü Belediyesi’nin de bulunduğu, 25 Belediyenin oluşturduğu Üç Göl Havzası Belediyeler Birliğiprojesinin geliştirilmesi ve uygulanmasında da görev almış bir isim.

DR. MUSTAFA MELEK, ÖĞRETİM ÜYESİ (Yrd. Doç.) - İŞADAMI

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1960 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artvin’de tamamladı. Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (1976-1980) bir süre devam ederek Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü’nden (1985) Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim Organizasyon ve İşletme Politikası Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans (1995) ve Doktora (2002) derecesi aldı. 2006 yılında Yardımcı Doçent oldu.

Birçok özel öğretim kurumunda öğretmen, öğretim elemanı ve yöneticilik yaptı. Beykent Eğitim Vakfı’nın (BEV) kuruluşunda bulundu ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi. Bu vakıf tarafından 1997’de kurulan ve Beylikdüzü’nün gelişmesinde önemli bir işlevi bulunan Beykent Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkan Vekilliği görevini yürüttü, aynı kurumda öğretim görevlisi ve yönetici olarak çalıştı. İstanbul Aydın Üniversitesi ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda tam zamanlı öğretim üyesi ve yönetici, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde kısmî zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. Çeşitli sektörlerdeki ulusal ve yabancı firmalarda proje danışmanı, yönetim danışmanı, kalite güvence uzmanı, yeminli tercüman ve eğitim danışmanı olarak görev yaptı. Halen Plato Uluslararası adlı eğitim grubunun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı grubun Kırgızistan’da bulunan Uluslararası Plato Üniversitesi’nin Başkanı olarak çalışmaktadır. Eğitim ve öğrenci konaklama hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren Educatek Eğitim Teknolojileri ve Hizmetleri Limited Şirketi’nin ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır.

Birgün Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Birgün ve Radikal gazetelerinde çoğunlukla eğitim politikaları üzerine çeşitli yazıları yayımlandı. Yönetim, organizasyon, eğitim yönetimi ve yabancı dil eğitimi konularında birçok yayını bulunmaktadır.

Aralarında Beylikdüzü Belediyesi’nin de bulunduğu 25 Belediyenin oluşturduğu Üç Göl Havzası Belediyeler Birliği ile Beykent Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü ve ilgili projelerinin geliştirilmesi ve uygulamalarında çalıştı. 2003 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye oldu ve Büyükçekmece İlçe Örgütünde başta eğitim olmak üzere çeşitli çalışmalar yürüttü. 2004 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Beylikdüzü Belediye Başkanlığı aday adayı oldu. CHP Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurulunda görev aldı. İşi nedeniyle bir dönem parti çalışmalarını Beykoz ilçesinde sürdürdü. CHP Beykoz İlçe Örgütünün Eğitim Komisyonunda yer alarak kapsamlı bir eğitim programı hazırladı ve uygulamaya koydu.

Türkiye Sinema ve Audiovisual Kültür Vakfı (TÜRSAK),  Dostluk ve Dayanışma Vakfı, Artvinliler Hizmet Vakfı, İngilizce Eğitim Derneği (İNGED) ve Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı (TÜRLEV) ve ODTÜ Mezunlar Derneği üyesidir. 

İleri düzeyde İngilizce, temel düzeyde Rusça bilmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.