banner

TOKİ'den Hakkari'de eğitim hamlesi




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkaracak okul projelerini uygulamaya koyuyor. Hakkari'de inşa edilecek üniversitenin temelini atan TOKİ, Ticaret Meslek Lisesinin ihalesini de 19 Eylül'de gerçekleştirecek

toki okulBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkaracak okul projelerini uygulamaya koyuyor.

Hakkari'de inşa edilecek üniversitenin temelini atan TOKİ, Ticaret Meslek Lisesinin ihalesini de 19 Eylül'de gerçekleştirecek. Hakkari'de inşa edilecek 2 Anadolu lisesi ve bir öğretmenevi de proje aşamasında bulunuyor.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde eğitim altyapısını güçlendirmek ve bölgeyi eğitimde cazibe merkezi haline getirmek için yatırımlarına hız verdi. Batman ve Tunceli'deki üniversitelerin ardından TOKİ, Şırnak ve Hakkari'de inşa edilecek üniversitelerin de temelini attı.

Hakkari'ye modern üniversite

Hakkari Yüksekova'da 16 derslikli lise inşa ederek hizmete sunan TOKİ'nin, geçen aylarda temelini attığı Hakkari Üniversitesi inşaatı da devam ediyor. Merkeze yaklaşık bir kilometre mesafede planlanan kampüs alanında, derslik binaları, lojman, yemekhane ve kafeterya bulunacak.

Hakkari Üniversitesi kampüsünde 62 sınıftan oluşan, 6 bin 536 kişilik merkezi derslik binaları, 400 öğrenci kapasiteli yemekhane, 140 kişilik akademisyen yemekhanesi ile 20 adet 3+1, 64 adet 2+1 ve 20 adet 1+1 olmak üzere 104 lojman planlandı.

İş dünyasına yetişmiş eleman sağlayacak

Üniversitenin temelinin atılmasının ardından TOKİ, Hakkari'de Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Ticaret Meslek Lisesi inşa edecek. Bir yandan eğitim sorunları giderilirken bir yandan da iş dünyasında ortaya çıkan yetişmiş eleman sıkıntısı giderilecek.

Ticaret Meslek Lisesi, modern eğitim kurumlarının gerektirdiği donanıma sahip olacak. Bodrum katıyla birlikte 5 kat inşa edilecek lise bünyesinde, daktilografi ve mesleki uygulama atölyesi, hobi odaları, fizik ve kimya laboratuvarları, bilgisayar derslikleri, beden eğitimi salonu ve kütüphane planlandı.

Ticaret Meslek Lisesinin ihalesi 19 Eylül'de TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilecek.

2 okul proje aşamasında

TOKİ, Milli Eğitim Bakanlığı protokolü kapsamında, Hakkari'nin merkez Merzan Mahallesi ile Yüksekova ilçesinde 24 derslikli Anadolu liselerini de proje aşamasına getirdi. Merkez Bulak Mahallesi'nde de bir öğretmenevi planlama aşamasında bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.