banner

Öğretmen alım sistemi değişiyor mu?




Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmen atamalarında alan sınavının dışında sosyal becerilerin de ölçülebileceği bir sistem üzerinde çalıştığı belirtildi.

İstanbul’da gazete ve televizyonların eğitim editörleri ve yazarlar ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı toplantıda öğretmen alımlarında geçerli olan ve “80 sayılı karar” olarak bilinen kararı değiştirmek için de çalışma başlattıklarını açıkladı. Öğretmenlik alanlarına atamalarda esas alınacak üniversite bölümlerini düzenleyen karar için üniversitelerden görüş istendi. 80 sayılı kararın yanı sıra öğretmen alımında alan sınavının dışında sosyal becerilerin de ölçülebileceği bir sistem üzerinde çalışıldığı da toplantıda MEB bürokratlarınca dile getirildi. Avcı’nın, “Öğretmenlerin mezun oldukları yükseköğretim programına göre hangi öğretmenlik alanlarına atanacakları hem eğitimin kalitesi, hem de öğretmenlerimizin yetiştirilmesi ve istihdamında hayati öneme sahip bir konu” dediği bildirildi.

Bakan Avcı önceki gün de bir programda, “Talim Terbiye Kurulu’nun gizli bir anayasası, o anayasada 80 sayılı karar olduğunu öğrendim. Bir şey sorduğunuz zaman kısık sesle ‘80 sayılı karar efendim’ deniyordu. Yani ‘Fazla kurcalama’ anlamına gelen ses tonuyla söyleniyordu” demişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.