banner

Anadilde eğitime özel okul formülü




Özel okullar öğrencilerin seçmesi durumunda farklı dilde eğitim verebilecek

Demokratikleşme paketinde özel okulların Türkçe dışında farklı dillerde eğitim seçeneklerini öğrencilerin seçimine bırakacağı, herhangi bir dilde eğitim verecek sınıf açılması için yeterli sayıya ulaşılması durumunda o dilde eğitim verileceği belirtildi.

Bu hafta açıklanması beklenen demokratikleşme paketi ay sonuna kaldı. Demokratikleşme paketiyle ilgili soruya Başbakan Erdoğan, "Bugün çalışmamızın ilk etabını tamamladık ve şu anda görevlendirmeleri yapmak suretiyle arkadaşlarımız redaksiyonlarını yapacaklar ve ay sonuna kadar ben de sadece demokratikleşme paketine yönelik bir basın toplantısıyla bunu açıklayacağım" dedi https://apotheke-zag.de/kaufen-kamagra/.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre ise demokratikleşme paketinde daha önce pakette yer alması beklenmeyen anadilde eğitim adımının da pakette yer alacağı öğrenildi. Paketteki teklife göre, özel okullarda çoktan seçmeli dille eğitimin önü açılacak. Özel okullar Türkçe dışında farklı dillerde eğitim seçeneklerini öğrencilerin seçimine bırakacak, herhangi bir dilde eğitim verecek sınıf açılması için yeterli sayıya ulaşılması durumunda o dilde eğitim verilecek. Reformun hayata geçmesi ile ilgili kanaatin dün son kez toplanan Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısı'nda oluştuğu öğrenildi. Toplantılarda atılacak adım için, "Türkiye buna hazır" görüşü benimsendi. Seçim sisteminde yapılması planlanan değişiklikle daraltılmış bölgeye geçişin alt yapısı kurulacak. Bu sistemde yüzde 10'luk seçim barajının bütünüyle kaldırılması veya barajın düşürülmesi seçeneğinin eksi ve artıları önümüzdeki hafta karara bağlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.