banner

İzmir'de öğrencilerin yurt protestosu




Ege Üniversitesi'nde öğrenim gören ve yurtlarının değiştirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten bir grup öğrenci, kararı protesto etti.

izmir'de yurt protestosuEge Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki spor salonu önünde çadır kuran öğrenciler, not havuzu, kütüphane, oyun alanı ve çayhane gibi bölümler oluşturdu. Yol kenarında bulunan kaldırımları çeşitli renklere boyayan öğrenciler, müzik eşliğinde bir süre halay çekti.

Burada toplananlar adına açıklama yapan Doğan Başaran, 16 farklı üniversitede uygulamaya başlatılan "karma öğrenci yurdu" sistemindeki mağduriyetlerini duyurmak amacıyla eylem başlattıklarını söyledi.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin barınmak için öğrenim gördükleri okullardan farklı ilçelere gönderildiğini öne süren Başaran, kararın gözden geçirilmesini talep etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.