banner

Yurtlarda kız-erkek ayrımına çadır yurtlu protesto




İzmir’de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) yurtlarının kız-erkek olarak ayrılması üzerine, Ege Üniversitesi’nde kampüse çadır kuran gençler eylemlerine devam ediyor.

çadıryurt ege üniversitesiKendi deyimleriyle ‘çadırdan alternatif yurt’ kuran öğrenciler, 24 saat buradan ayrılmıyor. Çadırlarda kalıp, kültürel aktiviteler yapan çok sayıda öğrenci, karar geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi bir grup genç, Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin kalmak için İnciraltı’ndaki yurtlara günde üç saatlik yolculukla gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Gençler, amaçlarının yurt ayrımcılığı nedeniyle mağdur olan arkadaşlarına geçici olarak çadırlarda barınma imkânı yaratmak olduğunu belirtti. Kurdukları alternatif çadırlarda kalan üniversiteliler, Bornova’da evlerde kalan öğrencilere de çağrıda bulundu. Bornova’da uygun evlerin öğrencilere açılmasını isteyen FKF temsilcileri, “Geçici çadır yurdumuzda şimdilik 60 kişi kalıyor. Yemekleri ise belediyeler gönderiyor. Öğrencilerin burada en az iki- üç ay konaklamalarını sağlayacağız” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.