banner

Cemaat’e kızıp dershane kapatmak




Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesine dershane tartışmasını taşıdı.

Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde dershanelerin kapatılması ile ilgili dershane bir sonuçsa ve sen o sonucu doğuran nedenlerden hiçbirini ortadan kaldırmamışsan... “Kapattım gitti” demekle hiçbir sorununun çözülemeyeceğini belirtti. Hakan, hükümetle cemaatin kavgasına da değindi ve “Gidin kavganızı başka alanda verin! Eğitimi, dershaneyi, eğitim politikalarını, kısacası çocukların geleceğini bu kavgaya alet etmeyin!” diye yazdı.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısı;

Cemaat’e kızıp dershane kapatmak

“DERSHANELER” konusundaki görüşlerimi tane tane anlatıyorum:

- Dershane bir sonuçsa ve sen o sonucu doğuran nedenlerden hiçbirini ortadan kaldırmamışsan... “Kapattım gitti” demekle hiçbir sorunu çözemezsin.

- Dershaneleri kapatarak dershanelere duyulan ihtiyaca son vermiş olamazsın. Önemli olan dershaneleri kapatmak değil, dershanelere duyulan ihtiyaca son vermektir.

- Dershaneleri kapattığın takdirde...

Parası olan özel hocalarla falan durumu gayet güzel idare edecektir... Parası olmayan ne yapacaktır? “Kapatıyorum” demeden önce buna da bir cevap vermen gerekmez mi?

- Dershaneler yukarıdan talimatla kapatılmaz... Öyle bir eğitim politikasını devreye sokarsın ki dershaneleri işlevsiz hale getirmiş olursun...

- Ama sen ne yapıyorsun? Dershaneleri işlevsiz hale getirmek zor geldiğinden işin kolayına kaçıyor, dershaneleri kapatmaya çalışıyorsun.

Biliyorum:

Kimse bu söylediklerimle ilgilenmeyecek.

Bütün cümlelerim, “Cemaat’e destek çıkmışsın/Hükümete vurmuşsun” dairesi içinde değerlendirilecek.

Maksat dershaneler üzerinden Cemaat’i cezalandırmak olunca...

Ya da...

“Cemaat/Hükümet kavgası”, dershaneler üzerinden verilince...

Kurulan her cümlenin böyle değerlendirilmesinden daha doğal ne olabilir?

En iyisi şöyle demek:

Gidin kavganızı başka alanda verin!

Eğitimi, dershaneyi, eğitim politikalarını, kısacası çocukların geleceğini bu kavgaya alet etmeyin!

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.