banner

MEB’in davul-zurna kursuna yoğun ilgi




Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Yaşayan Halk Oyunlarımız Projesi" kapsamında açılan davul-zurna kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir sınıfta akşam saatlerinde verilen kursa, 50 kişi katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ahmet Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yaşayan Halk Oyunlarımız" adlı proje kapsamında 127 okulda halk oyunu ekibi oluşturduklarını söyledi.

Projeyle, Tokat'a ait halk oyunlarını canlandırmayı, yeniden gündeme getirmeyi ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını dile getiren  Özdemir, "Çalışmayı başlattığımızda ilimizde yeterince davul-zurna çalan yetişmiş eleman olmadığını fark ettik. Gerek törenlerde gerekse okullarımızda yürütülen çalışmalarda davulcu-zurnacı eksiğimiz olduğunu gözlemledik ve Halk Eğitim Merkezimiz iş birliğinde 200 saatlik asma davul eğitimi ve 172 saatlik zurna eğitimi başlattık" diye konuştu.

Kursa 50 kişinin katıldığını belirten Özdemir, müzik öğretmeni ve davul-zurna öğreticisinin eğitim verdiği kursun, nisan ayında sona ereceğini söyledi.

Usta öğretici Cemal Denli ise 40 yıldır davul çaldığını belirterek, "Davul çalmak bilgi ve yetenek istiyor. Öğrenmek için emek harcamak lazım" dedi.

Kursiyerlerden Ahmet Şeker de davul-zurnanın Türk kültürünün bir parçası olduğunu dile getirerek, bu kültürü yaşatmak için kursa katıldığını ifade etti.

Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verileceği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.