banner

562 kız öğrenciden 132'si eğitime kazandırıldı




Hizan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu, eğitimlerine devam etmeyen 562 kız öğrenciden 132'si yeniden okulla buluşturuldu.

Kız çocuklarının okula kazandırılması ve okula devam etmeyen öğrencilerin devamlılığının sağlanması amacıyla kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce ''Devamsız Öğrenci Takip Komisyonu" oluşturuldu.

Komisyonun köy köy, mahalle mahalle gezerek yaptığı çalışmalar sonucu eğitimden yoksun bırakılan 562 kız öğrenciden 132'si yeniden okula kazandırıldı.

Kaymakam Sedat İnci, AA muhabirine, ilçede görevli öğretmenlerden oluşan "Devamsız Öğrenci Takip Komisyonu"nun yaptığı çalışmaları anlattı.

Öğretmenlerin köylere giderek aileleri ikna ettiğini vurgulayan İnci, "Yaptığımız tespitlerde ilçede okula devam etmeyen 562 kız öğrenci vardı. Çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmak için adeta seferber olduk. Okula gönderilmeyen kızların yoğun olduğu köy ve mezralara giderek aileleri ikna etmeye çalıştık'' dedi.

İnci, öğrencilerin tamamını gerekçe ne olursa olsun okula kazandırmak istediklerini belirterek, okul çağında olup da eğitimlerine devam etmeyen kız çocuklarını eğitimin dışında bırakmamayı hedeflediklerini kaydetti.

İkna edemedikleri ailelerden dolayı halen okula kazandırmadıkları çocuklar olduğuna işaret eden İnci, "Ama onların peşini bırakmıyoruz. Veliler çocuklarını okula göndermek zorunda. Milli Eğitim Bakanlığının, çocuğunu okula göndermeyen velilere öğrencinin okula devam etmediği her bir gün için kestiği 15 lira para cezasını biz de Hizan'da uyguluyoruz. Buna rağmen veli, halen çocuğunu okula göndermiyorsa o zaman 500 lira para cezası kesiyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas ise okula gönderilmeyen kız öğrencileri yeniden okula kazandırmak için tüm öğretmenlerle büyük çaba gösterdiklerini dile getirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.