banner

Avcı: FATİH Projesi, hem bir risk hem de fırsat




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bilgisayar ve internet kullanımı konusunda da kendilerine sorumluluk düştüğünü anlatarak,"FATİH Projesi, biliyorsunuz aynı zamanda çok geniş ve genç nüfusu internetle, daha doğrusu sanal ortamlarla buluşturmayı öngören bir çalışma. Dolayısıyla hem bir risk hem de fırsat projesi" dedi.

Bakan Avcı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cemi Demiroğlu Oditoryumu'nda Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği'nce (KASAD-D) internet bağımlılığını önlemek amacıyla uygulamaya konulan "Yüz Yüze Ortaöğretimde İnternet Bağımlılığını Önleme Projesi"nin gala ve tanıtım gecesine katıldı.

Türkiye´de çocukların kitap ve kütüphane ile arasının çok iyi olmadığını belirten Bakan Avcı, bunun nedenleri hakkında çalışmalar yaptıklarını ve bunların sonucunda da bununla ilgili fikir sahibi olduklarını dile getirdi. Bakan Avcı, bu sorunun çözümü için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Çocukların anaokulundan itibaren kitaplarla iç içe olması için geliştirdikleri bir dizi tedbir bulunduğunu anlatan Bakan Avcı, "Sadece geliştirdiğimiz değil, aynı zamanda benden önceki bakan arkadaşlarımız zamanında da uygulamaya konmuş, bugün de sürdürülen tedbirlerimiz var, ama bunların daha da artırılması gerekiyor" diye konuştu.

 Bakan Avcı, bilgisayar ve internet kullanımı konusunda da kendilerine sorumluluk düştüğünü anlatarak, şöyle devam etti:

 "Çünkü FATİH Projesi, biliyorsunuz aynı zamanda çok geniş ve genç nüfusu internetle, daha doğrusu sanal ortamlarla buluşturmayı öngören bir çalışma. Dolayısıyla hem bir risk hem de fırsat projesi. Eğer kontrollü ve bilinçli yürümezse risk ama aynı zamanda bir fırsat. FATİH Projesi kapsamında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla çocuklarımıza bilgisayarı doğru, yararlı, kıvamında kullanmayı öğretebileceğimizi, bunun aynı zamanda bir bilgisayar kullanım eğitimi olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla anne ve babalar, konunun uzmanları ve eğiticiler olarak bize lütfen destek olunuz. Bu projelerimizi inşallah birlikte, çocuklarımız ve gençlerimiz için faydalı hale getirmemize katkıda bulununuz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.