banner

ÖSYM’den o iddiaya yalanlama




ÖSYM’den bugün basında çıkan, “ÖSYM’den İtiraf, Sorular tükendi” başlıklı haberin gerçekleri yansıtmadığının belirtildiği yazılı bir açıklama yapıldı.

ÖSYM, bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan “ÖSYM’den İtiraf, Sorular tükendi” gibi başlıklarla yayınlanan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, basın yayın organlarında “ÖSYM’den İtiraf, Sorular tükendi” gibi ciddiyetten uzak başlıkların ve buna bağlı olarak verilen haberlerin gerçekleri yansıtmadığı, TBMM üyelerince verilen soru önergelerine yönelik sunulan cevaplarda olaya ilişkin olarak ÖSYM’ce uygulanan sınavlardan sonra soruların yayımlanmaya devam edilmesi halinde bir sınavda sorulan soruyu tekrar sormama ilkesi doğrultusunda hareket edildiğinden belli konulara yönelik olarak daha ayrıntılara inme riskinin olduğu dile getirildiği, bunun asla "soruların tükendiği", "soru üretilemediği" anlamı taşımayacağı açık olduğundan, bu türden ciddiyetten uzak ve uydurma başlıklarla verilen haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada, “ÖSYM'nin tüm akademisyenlerin katkıları ile çok kapsamlı, ölçme kalitesi yüksek  olan nitelikli sorulardan oluşan soru havuzuna sahip olduğu gerçeği kamuoyunun bilgisine sunulur.” İfadesi yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.