banner

Özür durumu yer değiştirme başvuruları başladı




Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları bugün başladı. Başvuru ekranı için Tıklayın

Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 11-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri,  Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak.

Alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2014'e esas alınacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru takvimi şu şekilde;

I. AŞAMA

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014

II. AŞAMA

Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014

Özür durumuna bağlı yer değiştirme atama tarihi

Atamalar 29 Ağustos 2014

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 01 Eylül 2014’ten itibaren yapılacak.

Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru işlemleri http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

Detaylı bilgi için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.