banner

'Fırıncı annenin' ekmekleri çocuklarının eğitimi için




Biri tıp fakültesinde diğeri ise lisede okuyan 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayabilmek için açtığı ekmek fırınında gece gündüz çalışan Zekiye Keşre, çevresindekilerin takdirini topluyor.

 

zekiye_kesreHatay'da baba mesleği fırıncılığı ustalıkla yapan 44 yaşındaki Zekiye Keşre, açtığı iş yerinin kazancıyla hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de biri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde diğeri ise lisede okuyan 2 çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor.

 

Yurt dışında çalışan eşinin işlerinin bozulması üzerine evinde dikiş yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Keşre, çocuklarının büyüyüp eğitim masraflarının artması üzerine 5 yıl önce kiraladığı bir dükkanda ekmek fırını açtı. Keşre, bir süre sonra yurda dönen eşiyle ekmek üretmeye devam ediyor.

 

Sabahın erken saatlerinde açtığı fırında, kızı ve oğlunu okutabilmek için "kürek sallayan" Keşre, çalışkanlığıyla da çevresindekilerin takdirini topluyor.

 

Mahalledeki müşterilerinin "Zekiye abla" olarak seslendiği Keşre, AA muhabirine, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için açtığı fırında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

 

"Çocuklarım için çabalıyorum"

 

Tek amacının çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak olduğunun altını çizen Keşre, "Çocuklarım için çabalıyorum. Bir kadın olarak zaman zaman zorlanıyorum ama işimi de çok seviyorum.  Ata mesleği olduğu için fırıncılığın her türlü püf noktasını da çözdüm" dedi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.