banner

TBMM’de ‘biber gazlı’ protesto




CHP'li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri öncesinde, salona biber gazı sıktı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri, biber gazlı protestoyla başladı. CHP'li milletvekilleri, komisyon toplantısı başlamadan önce beraberlerinde getirdikleri biber gazları, gaz maskeleri, acı biber ve limonlarla yerlerini aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ''Öğrencinin, öğretmenin, işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin resmi içeceği: biber gazı. Limonlu tüketiniz'' yazılı dövizler açtılar.

Bu sırada bazı CHP'li milletvekilleri, gaz maskesi takan diğer milletvekillerine doğru ellerindeki biber gazlarını sıktı. Gazdan, maske takmayan milletvekilleri ve gazeteciler etkilendi.

''Çocuğu geçtiniz''

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da Başkanlık Divanı kürsüsüne doğru biber gazı sıktı. Bazı AK Parti'li milletvekilleri de CHP'ye ''Çocuğu geçtiniz'' diyerek, tepki gösterdi.

Bütçe görüşmeleri için daha sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, komisyona geldi. Şahin, salonda tek tek milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sırada, CHP İstanbul Milletvekili Çelebi, kendisiyle tokalaşan Şahin'e, ''Sizin gazınızdan etkilenmemek için tedbirimizi aldık'' diye karşılık verdi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, rahatsız olduğunu belirterek, ''Sıkmayın, alerjim var'' diye tepki gösterdi. Aslanoğlu, elindeki gazı ayağa kalkarak yeniden sıktı.

Çok ayıp

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan, bir milletvekili tarafından komisyon salonunda biber gazı sıkıldığını belirterek, ''Bu çok ayıp bir husustur. Şiddetle kınıyorum'' dedi.

Biber gazı değil parfüm sıktık

Elvan'ın sözleri üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, salonda ''biber gazı değil, parfüm sıktıklarını'' iddia etti.

Bu sırada, bazı CHP milletvekilleri de Elvan'a yönelik, asıl kınanması gerekenin Ulus'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, vatandaşa biber gazı sıkılması olduğunu ifade ettiler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.