banner

406 bin öğrenciye prim müjdesi!




Çalışma Bakanı Çelik, yeni bir düzenlemeyle 406 bin öğrencinin prim yükünü devletin karşılayacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Sosyal güvenlik sistemindeki sorunları gidermeye yönelik çalıştıklarını belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Liseyi bitiren gençler üniversiteye giderken 4 aylık bir boşlukla karşı karşıya kalıyorlar. Bunlara bir fatura çıkıyor, 4 ay prim ödemeleri gerekiyor. 406 bin öğrenciye gelir testi yapıldı. Onları prim ödeme yükünden kurtarıyoruz. Bu 4 ayı da sağlık kapsamına alıyoruz. Onların sağlık hizmeti kamu tarafından karşılanacak."

Bir diğer düzenleme hakkında bilgi veren Çelik, "Adam Bağ-Kur'lu ama SSK'ya mensup çalışması olmuş. Bu çalışmasını beyan etmediği için sen daha önce SSK'lı olarak çalışmışsın diyen vatandaşa basamak borcu çıkıyor. Biz şimdi vatandaş bu sıkıntıyı yaşamasın, yeni borçlarla karşılaşmasın diye düzenleme getiriyoruz. Burada vatandaşın eski sigortalılığını beyan etmemişse ister saydırıp primini öder, isterse bulunduğu konumda emekli olmak isteyebilir" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.