banner

21. Yüzyıl için Öğretmenlik ve Girişimcilik Sempozyumu




İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 16 Mart cumartesi günü tüm öğretmenlerine yönelik 21. Yüzyıl için Öğretmenlik ve girişimcik konulu bir konferans düzenledi.

Eğitim süreçlerinde girişimcilik ve 21. yy öğretmenlik becerilerinin ele alındığı programda Prof. Dr. İrfan ERDOĞAN, Öğretmen Olmaya dair geçmişten geleceğe irdelemeler başlığı ile İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları öğretmenlerine bilgi aktardı.

Yaşayarak öğrenme ve öğrenen okul başlığı ile Yavuz Durmuş eğitim süreçlerinde öğrenen okul modelini uygulamalı olarak anlattı.

21.yy Sempozyumun diğer konuğu ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon  Direktörü Gökhan YÜCEL 21. yy becerileri Öğretmen ve Öğrenci profilleri üzerine Türkiye için yeni bir model arayışının başlıklarını paylaştı.

MEB Öğretmen yeterlilikleri grup başkanı Dr Ali YILMAZ 1925 den günümüze kadar olan öğretmen yetiştirme eğitim kurumlarının tarihçesini paylaşarak

Bakanlığın öğretmenlik stratejisini açıkladı.

Sempozyum soru ve cevaplar ile öğretmenlerin fikirlerine açık bir platformda gerçekleştirilirken sonuç bölümünde öğretmen olmak başlığı altında değerlendirmeler yapıldı.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.