banner

42 yıl sonra öğrenci oldu




12 Mart mağduru Trabzonlu Salih Zeki Fettahoğlu, 65 yaşında  aftan yararlanarak ara verdiği eğitimine 42 yıl sonra yeniden başladı.

Çiftçi ailenin 11 çocuğundan biri olan Salih Zeki Fettahoğlu, 1970’de Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı. Ailesinin maddi imkansızlıklarına rağmen Ankara’ya giderek, okula kayıt yaptırdı. Yurtta kalıdı, bir yandan eğitimine devam etti. Masraflarını karşılamak için gündelik işlerde çalıştı. Severek girdiği bölümden mezun olmak istiyordu. Daha birinci sınıftayken, 12 Mart 1971 muhtırasının ardından siyasi gerekçelerle kaldığı yurttan atıldı. Kazancı ev kiralamaya yetmediği için birinci sınıfın sonunda, notları çok yüksek olmasına rağmen eğitimini yarıda bırakarak Trabzon’a, ailesinin yanına döndü.

Fettahoğlu, aynı yıl tekrar sınava girdi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümü’nü kazandı. Okul masrafını karşılamak için hem okuyup hem de çalışmaya devam eden Fettahoğlu, 1975’de lisans eğitimini tamamladı. Ardından bu alanda yüksek lisans yapan Fettahoğlu, matematik mühendisi olarak mezun oldu. Trabzon’da, 1978’de Devlet Su İşleri’nde (DSİ) göreve başlayan Fettahoğlu, daha sonra DSİ’nin çeşitli bölge müdürlüklerinde görev yaptı. Son görev yeri DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü’nden 2002’de emekliye ayrıldı.

Beş çocuk ve dört torun sahibi Fettahoğlu, 2011’de üniversite öğrencilerine yönelik aftan yararlanarak, 42 yıl sonra Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ndeki kaydını yeniledi.

Fettahoğlu, o dönem notları iyi olduğu için KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne nakil istedi. Talebi kabul edilen Fettahpoğlu, eğitimine 2012-2013 döneminde KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde birinci sınıftan başladı.

Öğrenci kimlik kartımı gösterince şaşırıyorlar

Fettahoğlu, inşaat mühendisi hayalini gerçekleştirmek için 42 yıl sonra yeniden öğrencilik hayatına başladığını söyledi. Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Fettahoğlu, “İnşaat mühendisi olmak en büyük hayalimdi, emeklilik günlerimde bu hayale sarılmak benim için iyi oldu. İnsan her yaşta eğitim alabilir. Nereye kadar gider bilemiyorum ancak nereye kadar giderse okumaya kararlıyım” dedi. Torunu yaşındaki gençlerle bir arada okumaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Fettahoğlu, “Hem öğretim üyelerimi hem de arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlar da beni çok sevdiler. Zaman zaman amcaları, zaman zaman da arkadaşları oluyorum. Onlarla aynı yaşta olduğumu hissediyorum” diye konuştu. Salih Zeki Fettahoğlu, notlarının yüksek olduğunu vurgulayarak, “Başarılı bir öğrenciyim ama halen sınavlarda bacaklarım titriyor. Ne kadar başarılı olursanız olun, sınav heyecanını yenemiyorsunuz. Tek hedefim, ilk göz ağrım inşaat mühendisliğini bitirerek mastır yapmak” dedi. Kampüse girişlerde öğrenci olabileceğini düşünmediklerinden dolayı zaman zaman üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile sorun yaşadığını belirten Fettahoğlu, “Öğrenci kimlik kartımı gösterince şaşırıyorlar, beni tebrik ediyorlar” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.