banner

Bütçenin beşte biri eğitime




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçenin beşte birini eğitime ayırdıklarını ve eğitime yapılan yardımların Türkiye'ye kar olarak döneceğini söyledi.

Şimşek, Zambak Yayın Grubu'nun ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla yaptığı bağış dolayısıyla Sakarya İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, vatandaşları Kürtçe selamladı.

Eğitimi önemsediklerini, bütçenin beşte birini eğitime ayırdıklarını kaydeden Şimşek, sivil toplum kuruluşlarının da yardımlarının değerli olduğunu anlattı.

Batman'da okul sayısını ikiye, öğretmen sayısını üçe katladıklarını ifade eden Şimşek, "Eğitime yapılan katkı ülkemize kar olarak dönecektir. Kimse Yok mu Derneği, takdir edilmesi ve desteklenmesi gereken çalışmalar yapıyor. Zambak Yayın Grubu'nun da dernek aracıyla yapacağı 700 bin lira destek çok önemli" şeklinde konuştu.

Kimse Yok mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ise 9 yılda 40 şube açtıklarını, 97 ülkeye ulaştıklarını vurgulayarak, "Din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz. Kendi ellerimizle yardımları götürüyoruz" diye konuştu.

Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ve Çetiner'in, Şimşek'e bağış çekini vermesinin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.