banner

Açıköğretim öğrencilerinin kitap isyanı




4-5 Mayıs tarihlerinde yapılacak Açıköğretim Fakültesi ara sınavlarına çok az bir zaman kala AÖF öğrencilerinin hala kitaplarının verilmediği ortaya çıktı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor. Anadolu Üniversitesi sınavlara iki hafta kalmasına rağmen, kitap almaya gelen öğrencileri eli boş gönderiyor.

Birçok öğrenci kitaplarını almak için gittikleri Bürolarda "Bu kitaplar yok, İki hafta sonra gelin" gibi cevaplarla karşılaştıklarını, sınavlara 2 hafta kalmasına rağmen bazı kitaplarını alamadıklarını belirtiyor.

Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin parayı peşin aldığını ama kitapları 2-3 taksitte verdiğini, insanların kitapları almak için iş yerlerinden her seferinde izin almak zorunda kaldıklarını, bu durumun bütün bürolarda gerginliklere sebep olduğunu, yüz binlerce öğrencisi ve mezunu olan Anadolu Üniversitesi'nin adına gölge düşürdüğünü ifade ettiler.

Posta yoluyla gönderilebilir

Bu izdiham ve gerginliğin sebebinin Anadolu Üniversitesi'nin başka illere kayıtlı öğrencilerin de kitaplarını diğer bürolardan alma imkânı tanımasının olduğunu belirten öğrenciler böyle bir sorunun, paralarını peşin peşin alan Anadolu Üniversitesi'nin kitapları adreslere posta yoluyla ulaştırarak aşabileceğini açıkladılar.

Anadolu Üniversitesi'nde her dönem karşılaşılan bu tür sancılı olayların, bünyesinde Açık Öğretim Fakültesi bulunan İstanbul ve Atatürk Üniversiteleri'ne geçişi hızlandıracağı düşünülüyor.

AÖF 2012-2013 Öğretim Yılı - Yaz Dönemi kayıt ve sınav takvimi şöyle;

Kayıt Yenileme 28 Haziran-01 Temmuz 2013 tarihleri arasında, derslerin başlama tarihi 03 Temmuz 2013 Derslerin Bitimi 23 Ağustos 2013

Yaz Okulu Sonu Sınavları 26-31 Ağustos 2013

Yaz Okulu Sonu Sınavları Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih 02 Eylül 2013      

Yaz Okulu Sonu Mazeret Sınavları 04-06 Eylül 2013        

Yaz Okulu Sonu Mazeret Sınavı Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih 06 Eylül 2013   

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.