banner

‘Açık uçlu sistemde öğretmenler de değişmeli’




Turgay Polat'tan Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde SBS ile ilgili çarpıcı yorum

Seviye Belirleme Sınavı’nda açık uçlu test sistemine geçişle ilgili eğitimcilerden farklı açıklamalar geliyor. Turgay Polat, Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde açık uçlu sistemi savunurken Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu uygulamaya geçişte yaşayacağı olumsuzluklara da değindi.

Polat köşesinde, Bakanlığın açık uçlu soru sistmine geçmesiyle bütün eğitim sisteminin çökeceğini iddia etti. Nedenini ise şu sözlerle açıkladı; "Hangi okulunuzla, hangi öğretmeninizle açık uçlu soruları kullanacaksınız. Açık uçlu soru kullandığınızda sabit kitap eğitimi ve ezberci eğitim sona ermek zorunda. Öğrencilere öğretmenlerin bilgi aktarımı sona erecek bunun yerine birlikte bilgi üretimi olmak zorunda. Bu yüzden diyorum eğitim çöker diye."

Polat, “Eğer siz açık uçlu soru uygulamasına geçecekseniz öncelikle öğretmenlerinizi değiştirmeniz lazım. Öğrenciye tek taraflı aktarım yapan sistemi değiştirmeniz lazım. Bunu yapamazsanız bu sistemi uygulayamazsınız.” yorumunda bulundu

Turgay Polat'ın yazısı;

Son bir haftadır konuştuğumuz konu SBS'ye yeni model. Bütün tartışmaları çok yakından takip ediyorum. Bütün bu tartışmalar ortaya koydu ki maalesef eğitimci veya eğitim uzmanı olarak konuşan birçok kişi maalesef eğitim konusunda bihaber. En büyük bilgisizlik açık uçlu soruyu halen seçeneksiz soru zanneden bir sürü "eğitimci" var. Gazetelere, televizyonlara çıkıp konuyu değerlendirenlerin verdiği örnekler bu konuda  ne kadar bilgisiz olduğumuzu gösteriyor. O yüzden ben bu konuda yazmak istedim. Katıldığım bir TV programında gerçek anlamda açık uçlu soru gösterdiğimde herkes şok oldu. Çünkü açık uçlu soru seçenekleri olmayan soru değildir.

Devamı için Tıklayın


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.