banner

TÜBİTAK, öğrencilere ait 202 projeyi sergiliyor




TÜBİTAK, ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 44.Araştırma Projeleri Yarışması'nda 7 bin 401 başvuru arasından seçilen 202 projeyi sergiliyor

Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK), ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 44. Araştırma Projeleri Yarışması'nda final aşamasına gelindi.

ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda (Congresium) düzenlenen final kapsamında, 12 bölgeden 7 bin 401 başvuru arasından seçilen 202 proje sergileniyor.

Etkinlik, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Yurtiçi Burslar Müdürü Nuh Erdoğan ile 400 kişilik heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Birol Ekici ve Salih Çelik'in de katıldığı proje sergisinin açılış töreninde konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Adlı, ilk kez 1969 yılında fizik ve biyoloji alanlarında başlayan yarışmanın, bugün sosyal ve beşeri bilimlerle birlikte 10 alanda yapıldığını söyledi.

Başvuru sayılarının her yıl arttığına belirten Adlı, "Bu yıl 12 bin 580 öğrenciden, 7 bin 400'ün üzerinde proje başvurusu aldık. 7 bin 400 projeden, jürinin belirlediği 202'si sergilenmeye değer bulundu" dedi.

Yarışmada ödül almanın önemli olmadığını vurgulayan Adlı, "Sergilenecek projeleriniz, toplam başvuruların içinde yüzde 3'lük dilime girmiş, değerli projelerdir. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Projelerinizin, sergilenmek üzere seçilmiş olması başarınızın göstergesidir" diye konuştu.

Adlı, son 3 yıl içinde finalde yarışan kız öğrenci sayısının yüzde 36 artarak, erkek öğrencileri yakaladığına dikkati çekti.

TÜBİTAK'tan 4 yeni yarışma

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk defa, Lise Girimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, Lisans Öğrencileri İçin Yazılım Projeleri Yarışması ve Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması olmak üzere 4 yeni yarışma düzenleneceğini açıklayan Adlı, "TÜBİTAK olarak, geleceğin önemli birer bilim insanı olma yolunda ilerleyen sizlerin sürekli destekçisi olacağımıza söz veriyoruz. Siz yeter ki bilimi uğraş edinin, merak etmekten ve soru sormaktan vazgeçmeyin" değerlendirmesinde bulundu.

Proje sergisi, Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek. Cuma günü, 10 alanda dereceye giren projelerin öğrencileri ve danışman öğretmenleri para ödülü alacak. Ayrıca projeleri dereceye giren öğrencilerin, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS), orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacakları belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.