banner

Türkiye'den Özbekistan'a eğitim desteği




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Özbekistan'ın Karşı şehrindeki bir okula bilgisayar sınıfı kuruldu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Özbekistan Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal İnisiyatifleri Destekleme Fonu işbirliğiyle yürütülen Kapsayıcı Eğitim Projesi'yle, engelli çocukların sağlıklı çocuklarla aynı fiziksel ortamda, eşit şartlarda eğitim görmeleri amaçlanıyor.

Proje kapsamında Özbekistan'ın 12 kentindeki 40 anaokulu ve bir ilkokul pilot olarak seçildi. Bu okullarda bin den fazla engelli öğrenci eğitim alıyor.

Çalışmalar kapsamında, Karşı ilinde bulunan 10 numaralı okulda bilgisayar sınıfının tadilatı yapılarak gerekli teknik ekipmanlar TİKA tarafından temin edildi. Bilgisayar sınıfı kurulan okulda 20'si engelli 451 öğrencinin öğrenim görüyor.

Özbekistan Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Çocukların Rehabilitasyonu Şubesi Başkanı Huri Kalbaeva, sınıfın açılış törenindeki konuşmasında, projenin engelli çocukların hayata kazandırılması için gerekli olan eğitimi almalarında büyük önem taşıdığını söyledi.

Kalbaeva, desteğinden dolayı TİKA ve diğer kurumlara teşekkür etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.