banner

LYS sınav da SBS sınav değil mi?




Milli Eğitim Bakanlığı’nın lise son sınıflara 45 gün sınav izni vermesi ve sınav izninin SBS’ye girecek öğrencileri kapsamaması tepkiye neden oldu.

Pervin Kaplan, Habertürk Gazetesi’ndeki köşesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanmaları için lise son sınıflara verilen 45 gün sınav izninin Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) hazırlanan öğrencilere neden verilmediğini köşesine taşıdı. Kaplan, “Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek öğrenciler, ‘Bize neden 45 gün izin verilmiyor?’diye soruyor. Çünkü lise son sınıfta okuyan ağabey ve ablalarına ‘üniversite sınavlarına daha iyi hazırlansınlar’, ‘sahte rapor peşinde koşmasınlar’ diyerek Milli Eğitim Bakanlığı 45 gün devamsızlık izni verdi ya onlar da ‘Biz de sınava gireceğiz. Biz de izin istiyoruz’ diyor." 

Pervin Kaplan, öğrencilerden ve velilerden gelen tepkilerin haklı oluduğunu, “Bir gruba ‘Üniversiteli olacaklar’ diyerek, okul yerine dershaneye gitmesi için izin veriyorsanız, diğerlerine neden bu haktan yararlanamayacaklarını anlatmalısınız. Sınavsa; ikisi de sınava hazırlanıyor. Biri üniversite sınavına girecekse, diğeri de ona üniversiteye ulaşma yolunda büyük katkılar sağlayacak lise yerleştirme sınavlarına girecek.” dedi.

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.