banner

Trafikte ‘acemi sürücü’ kalmayacak




Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile sürücü kurslarında teorik eğitimler sadeleştirilirken direksiyon derslerinde simülatör de kullanılabilecek.

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Başkanı İsmail Yılmaz, "Eski yönetmelik eğitim ve uygulama altyapısı açısından yetersiz kalıyordu. Biz uygulanabilir ve denetlenebilir bir yönetmeliğin olmasını arzu ediyorduk. Bu çerçevede yönetmeliğimiz düzenlendi. Yönetmelik hazırlanırken, sivil toplum kuruluşu olarak bizlerin de görüşleri alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz, çok güzel bir yönetmelik oldu" dedi.

Yılmaz, yeni yönetmelikle teorik eğitimlerde konuların sadeleştirildiğine ve direksiyon eğitimlerinde simülatör kullanılabileceğine işaret etti.

Eğitimde kalitenin artacağını çünkü eğitim araçları içinde simülatörlerin de yer alacağını söyleyen Yılmaz, "Ayrıca ehliyet sınavları önceden trafik, motor ve ilk yardım alanlarında ayrı ayrı yapılıyordu bundan sonra sınavlar tek çatı altında birleştirilerek, bilgisayar ortamında yapılacak, sonuçlar hemen açıklanacak bu da ehliyet almayı hızlandıracak" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.