banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan Gezi Parkı açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Gezi Parkı protestoları ile ilgili, "Olaylar iktidar olarak ne kadar başarılı ve becerikli olduğumuzun göstergesi. Muhalefetin senelerce uğraşsa da başaramayacağı bir şeyi biz 5 günde başardık” dedi.

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir'in Çifteler İlçesindeki Sakaryabaşı Turistik Otel'de ilçenin sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile biraya geldi. Bakan Avcı toplantı öncesinde gazetecilerin Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili sorularını yanıtladı.

İstanbul Taksim’de Gezi Parkı potestolarıyla başlayan eylemlerle ilgili olarak, Nabi Avcı, şöyle konuştu: "Cereyan eden olaylarla ilgili ilk değerlendirme şu olabilir: Bir defa bütün bu olaylar bizim iktidar olarak ne kadar başarılı ve becerikli olduğumuzun bir göstergesi. Muhalefetin senelerce uğraşsa da başaramayacağı bir şeyi biz 5 günde başardık ve normal koşullarda bir araya gelmesi düşünülemeyecek olan bir birinden çok farklı kesim, grup, fraksiyonları toz duman içerisinde birbirleriyle buluşturduk."

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bu gösterilere katılan gençlerin toz duman dağıldıktan sonra, yanlarında yürüyenlerin kimler olduklarını gördüklerinde çok şaşırabileceğini ifade ederek şöyle dedi: "Çünkü medyadan da takip ettiğimiz ve gelen bilgilere göre birbiriyle imtizaç etmesi, birlikte davranması, birbirleriyle aynı yoldan yürümesi düşünülemeyecek olan farklı kesimleri bir araya getirdiğimiz bir süreç. Yani bu gaz bulutları dağıldığı zaman koltuğunun altında Orhan Pamuk'un kitabını taşıyan Açık Radyo dinleyicileri ile yanlarında koltuğunun altında ulusal gazeteleri taşıyan beyaz bereli çocukları görürlerse hiç şaşırmasınlar."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.