banner

Natura okul kıyafetleri sadece üniforma değil, bir yaşam stili




Okul üniformaları eskiden çocuklara zorla giydirilirdi ve bu üniformaların çoğu estetikten ve modadan uzaktı. Günümüzde ise birçok okulunun üniforması rahat ve gündeliğe yakın kıyafetlerden oluşuyor. Bu değişimde etkisi olan ve gün geçtikçe büyüyen Natura, birçok okulun kıyafetini tasarlıyor ve tamamen yerli kaynaklarla üretimini gerçekleştiriyor.

Okul kıyafeti, öğrencilerin hayatlarında önemli yere sahip olan, bu zaman diliminde kendilerini mutlu hissedebilecekleri, özgür kişiliklerini yansıtabilecekleri, motivasyonlarını güçlendirici, yaşamlarını kolaylaştırıcı özgürlük alanıdır. Bu aynı zamanda ait olma duygusunu aşılayan, kurumsal bir kimliğin içerisinde özgün bir birey olabilme ayrıcalığını yaşatan, okul yaşamının en temel unsurlarındandır. Natura, öğrencilerin bu özgürlük alanlarında; içerisinde kendilerini rahat ve sağlıklı hissedebildikleri, güncel trendlere uyumlu, şık kıyafetler tasarlayarak, onları sıkıcılıktan, tekdüzelikten ve üniforma algısından uzaklaştırıp özgün bir tarz oluşturuyor.

Okul kıyafetlerinde; kaliteyi, dayanıklılığı, çeşitliliği, rahatlığı ve özgün tarzı hedefleyen çalışmalar yapan Natura, çizimden tasarıma, pamuktan kumaşa, üretimin bittiği ana kadar ki süreçte son derece itinalı çalışmalar yapıyor. Bunların yanı sıra modayı takip eden öğrencilerin farklı kıyafetler giyme taleplerini göz önünde bulundurarak ürün çeşitliliğini; okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye kadar tüm öğrenci gruplarını zenginleştiriyor.

ETI (etik ticari inisiyatifi) standartlarına özen gösteren Natura, dünya markalarının üretim de kullandığı kırık iğne raporlarına varana kadar her türlü dünya imalat standartlarını gözetiyor. Üretici olarak (FREE NIKEL) “metal parçacıklar politikası”na dikkat edilen Natura ürünlerinde kullanılan metaller, kanserojen madde içermiyor. Her ürün için ayrı ayrı “OEKO-TEX belgesine sahip olan Natura, ürünlerinin tamamını Türkiye’de, İstanbul’da üretiyor.

RAHAT, NANOTEKNOLEJİK GÜNLÜK OKUL KIYAFETLERİ

Natura, öğrencilerin kıyafetlerinin onlar için bir okul üniforması değil, zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri, yaşam stillerini yansıtan giysiler olduğunu, öğrencilerin rahatlığı için okuldan çıktıktan sonra eve tekrar dönüp kıyafet değiştirme ihtiyacı duymadıkları gündelik kıyafetler giymeleri gerektiğini düşünerek ürün gerçekleştiriyor. Natura’nın ürünlerinde kullanılan baskı boyaları ve kumaş boyaları, azottan arındırılmış ve reaktif (organik) boyalar kanserojen madde içermediğinden öğrencilerin sağlığına uygun bir şekilde üretiliyor.

Natura, ürünlerinde nanoteknolojiyi kullanıyor. Bionic finish nanoteknolojisi; tekstil ürünleri üzerine uygulanan su, yağ ve diğer sıvıları hiçbir şekilde emmeyen, buna karşılık iç yüzeyde mutlak bir emicilik sağlayan ve nefes alabilen bir kaplama teknolojisidir. İç yüzeydeki emicilik ve yumuşaklık, kullanıcıya mutlak bir kullanım rahatlığı sağlar. Natura ürünlerinin su, yağ, çay, kahve ve diğer sıvıları hiçbir şekilde emmemesi sayesinde, kıyafetler daime temiz, estetik ve ürün duruşu bozulmuyor. Özellikle çocuk kıyafetlerinde uzun süreli kullanımdan kaynaklı oluşabilecek sorunlar en aza indirgenerek ürünün uzun ömürlü olması sağlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.