banner

Türkiye’deki Fransız okullarına büyük ödül




Dünya çapında 24 okula verilen ‘FrancEducation Markası’ unvanına, Türkiye’deki Fransız okulları da layık görüldü.

Unvana, bu kez Türkiye’deki 9 Fransızca eğitim veren okulun seçilmesi dikkat çekti. Fransız hükümeti tarafından verilen üstün eğitim markası ödülüne Notre Dame de Sion, Saint- Joseph, Saint-Michel, İzmir Saint-Joseph, Sainte-Pulchérie, Saint-Benoit, Galatasaray ile Ankara ve İzmir’deki Tevfik Fikret liselerine Fransız dili ve kültürünü en mükemmel öğretip ayrıcalıklı karakterleriyle iz bıraktıkları için verildi.

Ayrıcalıklı ilişki

Dünya çapında sadece 24 okula verilen bu unvan, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili tarafından Fransız Konutu’nda düzenlenen bir davetle sahiplerine takdim edildi. “FrancEducation Markası” ödülü sadece Fransızlara eğitim veren liselere yönelik değil, bulundukları ülke vatandaşlarına eğitim veren liseler için oluşturulmuş bir ödül olarak veriliyor. Bu ödül Fransız hükümetiyle ve dünyadaki en iyi Fransız okullarıyla ayrıcalıklı bir ilişki kurulmasını sağlıyor.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.