banner

Liseli gençler gündemi tartıştı




İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi’nin beşincisini düzenlediği münazara yarışmasında gençler gündemi tartıştı. Finalde İstanbul Erkek Lisesi ile karşılaşan Galatasaray Lisesi yarışmanın galibi olurken, Robert Kolej öğrencisi Mert Zorlular “En İyi Konuşmacı” ödülünü aldı.

İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi’nin düzenlediği İstanbul Liseler Arası 5. Geleneksel Münazara Yarışması sona erdi. İstanbul’daki 41 okuldan 142 öğrencinin katıldığı, 3 gün süren yarışmanın ödül töreni yapıldı.

“Devlet doğumdan itibaren bütün çocukları ailelerinden alıp, eşit olanaklarla yetiştirmelidir.” konusunun tartışıldığı finalde, Galatasaray Lisesi ile İstanbul Erkek Lisesi karşı karşıya geldi. Yarışmayı kazanan Galatasaray Lisesi olurken, Robert Kolej öğrencisi Mert Zorlular “En İyi Konuşmacı” ödülünü aldı.

Yeditepe Üniversitesi Münazara Kulübü’nün desteğiyle düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini, ülkemizin seçkin üniversitelerinin münazara kulüplerinden, ulusal ve uluslararası yarışmalarda görev ve derece almış üniversiteli gençler yaptı.

Liseli gençlerin gündemdeki konuları tartıştığı yarışma, parlamenter sistemle yürütülüyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, Yeditepe Üniversitesi’nde bir gün süreli münazara eğitimi aldılar.

YARIŞMADA TARTIŞILAN KONULAR

Parlamenter sistemle yürütülen yarışmada aşağıdaki konular tartışıldı:

•             Zorunlu durumlar haricindeki estetik operasyonlar yasaklanmalıdır.

•             Aileler çocukları yerine de oy kullanabilmelidir.

•             Ülkeler iç savaş durumlarında hiç bir gruba silah yardımı yapmamalıdır.

•             Milletvekilleri bir dönem görev yapmalıdır.

•             Bireylerin izni olmadan hiç bir durumda otopsi yapılmamalıdır.

•             İllegal yollarla edinilen sanat ürünleri (müzik, film) meşrudur.

•             Sosyal medya kullanımına kota uygulanmalıdır.

•             Alternatif sanal gerçeklik serbest bırakılmalıdır.

•             Her yerde her türlü  protesto yapmak serbest olmalıdır.

•             Devlet doğumdan itibaren bütün çocukları ailelerinden alıp, eşit olanaklarla yetiştirmelidir.

Finalde İstanbul Erkek Lisesi ile karşılaşan Galatasaray Lisesi yarışmanın galibi olurken, Robert Kolej öğrencisi Mert Zorlular “En İyi Konuşmacı” ödülünü aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.